Posle maksimalnog učinka na prvom turniru Regionalne lige, vaterpolisti Radničkog nastavljaju borbu za „Jadran“, na čiji su se tron popeli pretprošle sezone, utakmicama drugog turnira, na „Banjici“, od petka do nedelje.

Prvi rival Kragujevčanima biće kotorski Primorac (petak 21č), a zatim se sastaju sa dubrovačkim Jugom (subota 21č) i Jadranom iz Herceg Novog (nedelja 11.30č).

– Očekuje nas veoma težak turnir, sa tri fizički izuzetno zahtevne utakmice i tri plivački odlične ekipe. Neće biti nimalo lako, jer uz to imamo veoma nezgodan raspored i termine utakmica. Od Jadrana i Primorca smo sigurno kvalitetniji, a smatram da možemo da pobedimo i Jug, ali je potrebno da popravimo igru u odnosu na prethodne dve utakmice sa Zvezdom i Vuljagmenijem, u kojima smo odigrali nerešeno – rekao je Aleksa Ukropina, najbolji strelac Radničkog u dosadašnjem toku sezone.

Oprezni su Kragujevčani, jer se na kraju ispostavilo da su ih upravo nerešeni rezultati sa Primorcem i Jadranom prošle sezone koštali prvog mesta u regularnom delu i domaćinstva finalnog turnira.

– Primorac i Jadran se nisu puno promenili. To su dve mlade ekipe koje, kao i Jug, zasnivaju igru na plivačkom ritmu i podvukao bih da je to podjednak kvalitet sva tri naša rivala. Jug je u najvećoj prednosti, najstariji su i imaju najviše iskustva i biće nam najteži protivnik. Međutim, iz ličnog iskustva sa Primorcem i Jadranom uvideli smo da ni njih nikako ne treba potcenjivati. Moramo biti maksimalno fokusirani kako ne bi došlo do nekog iznenađenja – zaključio je Ukropina.

Utakmice Radničkog sa crnogorskim rivalima biće direktno prenošene na TV Arena Sport 8, a duel sa Jugom na Areni 2.