Pred vaterpolistima Radničkog su dva izuzetno bitna duela sa niškim Naisom u Kragujevcu, najpre u sredu od 18.15 časova, u četvrtfinalu Kupa Srbije, a zatim i u petak od 21 sat, u srpskom derbiju devetog kola Regionalne A2 lige.

U reprizi prošlogodišnjeg polufinala Kupa, Kragujevčani će pokušati da se još jednom plasiraju na završnicu ovog takmičenja, a možda i da naprave korak dalje u odnosu na prošlu sezonu, kada su se okitili srebrom. Sa druge strane, dueli sa Nišlijama poslužiće im kao poslednja provera pred gostovanje šibeničkom Solarisu, sa kojim trenutno dele vodeću poziciju u A2 ligi, sa maksimalnim učinkom.

– U kratkom periodu očekuju nas dve važme utakmice sa Naisom. Najpre u Kupu, gde je ulog veliki, jer pobednik ide na fajnal-for Kupa, a potom i u ligi u kojoj želimo da nastavimo sa dobrim partijama. Imali smo dobru uvertiru Zadru, gde smo odlično odigrali, a pritom smo odmarali tri najiskusnija igrača kako bi se što bolje pripremili za duele sa Nišlijama i Solarisom – rekao je Tihomir Nikolić, pomoćni trener Radničkog.

Nais se pojačao u odnosu na prethodnu sezonu, a koloniju bivših igrača Radničkog u kojoj su golman i kapiten Igor Lazić i Senja Stjepanović, ove godine dopunili su Uroš Vasić i Vukašin Ganić. Upravo su oni i glavne napadačke uzdanice tima.

– Niš je jako dobra ekipa, uvek neugodna i kod kuće i na strani. Naši dosadašnji dueli su bili neizvesni i zanimljivi i verujem da će publika i ovoga puta uživati. Nadamo se da ćemo preskočiti prvu prepreku i naći se na završnom turniru. Pozivam publiku da dođe u što većem broju i da nam da vetar u leđa u napadu na prvi domaći trofej – zaključio je Nikolić.

Ulaz je besplatan.