Talentovani vaterpolista Marko Radulović prvo je pojačanje Radničkog iz Kragujevca za narednu sezonu.

Ovaj devetnaestogodišnjak rođen je u Rijeci, gde je počeo da trenira sa šest i po godina i prošao kroz sve mlađe selekcije Primorja. Već sa 15 godina debitovao je za prvi tim Riječana, a posle dve sezone, 2018. godine, preselio se u redove novosadske Vojvodine i bio drugi strelac Regionalne A2 lige, sa 38 golova. U Kragujevac dolazi iz tima Šapca za koji je na 13 utakmica u A1 ligi postigao 18 pogodaka.

Prošao je kroz sve mlađe selekcije Hrvatske, a kako je poreklom Srbin, odlučio je da u budućnosti nastupa za srpsku reprezentaciju, a već je bio deo nekoliko okupljanja juniorske reprezentacije Srbije.

– Radnički je poznat kao klub sa trenutno najboljom školom vaterpola u Srbiji i to je bio jedan od razloga da dođem u Kragujevac. Takođe, po mom mišljenju, trener Radničkog i selektor juniorske reprezentacije, Uroš Stevanović, daleko je najbolji trener u ovom stadijumu u Srbiji. Ovo je stepenik više u mojoj karijeri i da za godinu-dve provedene ovde mogu ciljati na sam vrh evropskog vaterpola – rekao je Radulović.

Radnički iz godine u godinu podiže ciljeve, što je ove sezone potvrdio osvajanjem Kupa Srbije i Regionalne A2 lige, dok je prekidom domaćeg takmičenja sprečen u pohodu na šampionsku titulu. Klupske ambicije poklapaju se sa Radulovićevim.

– Kao i uvek očekujem najviši plasman. Počeo bih sa osvajanjem Kupa i Prvenstva Srbije, a nadovezao bih se što boljim učinkom u međunarodnim takmičenjima ukoliko se ona budu igrala – kazao je Radulović.

On se tako priključio plejadi taletovanih juniora Radničkog koji već sada igraju značajnu ulogu u prvom timu, a vrhunski dometi od njih se tek očekuju.

– Marko je veoma talentovan, mlad igrač, koji je bio želja trenera Stevanovića i svi u klubu smo se složili oko njegovog angažmana. U njemu vidimo veliku perspektivu, nismo ga doveli samo za jednu sezonu, već se nadamo da će ostati u klubu i učestvovati u uspesima koje smo projektovali za budućnost – istakao je direktor Radničkog, Jugoslav Vasović.