Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca večeras započinju evropsku odiseju, na kvalifikacionom turniru Lige šampiona, u Budimpešti, gde im je od 21 sat prvi rival najbolji ruski tim, Sintez iz Kazanja.

Jedinog srpskog predstavnika u najelitnijem evropskom takmičenju očekuje  težak start, pošto će u razmaku od 20 sata odigrati tri utakmice. U četvrtak će čak dva puta uskakati u bazen i to u 12 časova protiv francuskog Turkoana, a već u 17 sati rival će im biti španska Terasa. Potom imaju slobodan dan, a u subotu od 19 časova okršaj sa domaćinom i glavnim favoritom, mađarskim OSC-om.

Željno smo iščekivali ovaj turnir i spremali se maksimalno za njega. Finalno brušenje forme imali smo na petodnevnom sparingu sa Jadranom iz Herceg Novog, koji nam je mnogo značio. Ambicije su najviše, bez ikakvih skrivanja želimo da se plasiramo u grupnu fazu Lige šampiona. Biće jako teško, tri prošlogodišnja učesnika Lige šampiona, OSC, Sintez i Terasa su sa nama u grupi, a ne bih potcenio ni francuski Lil. Pružićemo maksimum na svakoj utakmici, fokusirani smo, spremni  i fizički i psihički, pa nas neće poremetiti ni nezgodna satnica – rekao je Filip Janković, kapiten Radničkog.

Prvog rivala Radničkog svakako najbolje poznaje ruski centar Nikita Krug, koji se nastupajući za Dinamo iz Moskve sa Sintezom borio za primat u Rusiji.

– Sintez trenutno ima odličan sastav, najjači u Rusiji, što dokazuje i njihov trenutni plasman, na prvom mestu u ruskom šampionatu. Imaju sedmoricu seniorskih reprezentativaca Rusije, među kojima su Lazarev, Lisunov i Bičkov, na koje ćemo obratiti posebnu pažnju. Došli su u Budimpeštu sa izuzetno visokim ambicijama, da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona, ali to želimo i mi. Nadam se da ćemo u ovoj jakoj konkurenciji u tome uspeti. Dobro smo se spremali za ovaj turnir i ostaje da to pokažemo u bazenu – zaključio je ruski centar Nikita Krug.

Prenos utakmica obezbeđen je na sajtu LEN-a.