Vaterpolisti Radničkog danas su bili deo akcije NURDOR-a, povodom Svetskog dana dece obolele od raka, koja se održava pod sloganom „I ja se borim“.

Kragujevački vaterpolisti su najpre u saradnji sa Kafe-barom „Sonas“ podržali akciju plaćanjem kafe SMS-om na broj 1150, a zatim su prisustvovali i centralnoj manifestaciji u svom gradu, na Trgu kod Krsta.

Ovim putem KVK Radnički poziva sve ljude dobre volje da im se pridruže u pomoći onima kojima je podrška neophodna. Svi koji žele da se priključe kampanji „I ja se borim“ mogu da doniraju sredstva putem slanja SMS poruke na broj 1150 (svaka poruka iznosi 100 dinara).

Ova kampanja rezultirala je prošle godine otvaranjem novog krila Klinike za dečje interne bolesti u Nišu, hemato-onkološkog odeljenja u koje su građani Srbije kroz donacije uložili više od 100 miliona dinara.

Ove godine borimo se zajedno za novu Roditeljsku kuću u Beogradu, kao najvećem dijagnostičkom i terapijskom centru pedijatrijske onkologije u Srbiji, sa istovremeno najvećim brojem dece koja dolaze na lečenje. S obzirom da su često u pitanju porodice iz manjih sredina, koje nisu u mogućnosti da u Beogradu obezbede smeštaj, neophodno je omogućiti prostor u kom oni mogu da borave za vreme lečenja. Nažalost, svedoci smo sve većeg broja dece kojima je ova podrška potrebna, a trenutni kapaciteti nisu dovoljni.