Posle zaslužene dvomesečne pauze, osvajači Kupa Srbije, vaterpolisti Radničkog, nastavljaju pohod na preostale trofeje, pre svega u Regionalnoj A2 ligi, u kojoj ih u subotu od 19.30 časova, na bazenu u Kragujevcu, očekuje meč sa splitskim POŠK-om.

Ovaj duel je poslednji u regularnom delu sezone, a potom ih na putu ka prvom mestu i direktnom plasmanu u A1 ligu očekuje još pet mečeva plej-ofa. Trenutno su na deobi prvog mesta sa Solarisom, ali su pregrmeli teško gostovanje u Šibeniku (6:6) i taj najvažniji derbi za prvo mesto odigraće u Kragujevcu. Uz to, moraće da slave i na teškim gostovanjima, kako bi ispunili svoje ambicije.

Jedan od najiskusnijih igrača Radničkog, Sergej Lobov, prošle sezone je sa ekipom Budve, upravo u konkurenciji ova dva tima, osvojio prvo mesto u A2 ligi, pa veruje da će isto ponoviti i sa Šumadincima.

– Zadovoljni smo kako smo odradili prvi deo sezone koji smo krunisali osvajanjem Kupa. Pauzu smo iskoristili i za odmor, ali i za pripreme za drugi deo sezone u kom nas najpre čeka šest utakmica u A2 ligi. Dobro smo se spremali i kroz sparing sa Sankt Peterburgom podigli formu, ali videćemo u utakmici sa POŠK-om kako ćemo da krenemo. Imali smo malo problema sa zdravstvenim biltenom, ali mislim da će momci spremni ući u ovu utakmicu – rekao je Lobov.

Ekipa POŠK-a je prošle godine ispala iz A1 lige, ali u svom sastavu ima nekoliko odličnih igrača, predvođenih perspektivnim Jerkom Penavom, ubedljivo najboljim strelcem lige, koji je u dosadašnjih 10 mečeva postigao 50 golova (pet po utakmici).

– Pored Penave, tu je još nekoliko kvalitetnih igrača, poput najstarijeg Srđana Antonijevića bivšeg reprezentativca Hrvatske koji je dugo igrao Ligu šampiona, te Filipa Vulete, Marka Maraša… Nadam se pobedi u ovom duelu i da ćemo potom trijumfovati protiv njih i u Splitu i protiv Šibenika kod nas i tako mirne glave ući u nastavak sezone. Sve zavisi od nas u ovom trenutku i nadam se da će tako ostati do kraja – zaključio je Lobov.

Ulaz je besplatan.