U drugom kolu Super lige Srbije vaterpolisti Radničkog gostuju ekipi Novobeogradskih vukova, u subotu, od 19.45 časova, na bazenu „Vlaho Bata Orlić“.

Biće to i drugo ovosezonsko gostovanje Kragujevčana, pošto su prethodno slavili u Nišu, protiv Naisa, sa 20:8, dok su Vukovi na startu prvenstva izgubili od Crvene zvezde – 20:11.

Mladi novobeogradski sastav, sa nekoliko perspektivnih mladih igrača i juniorskih reprezentativaca u svojim redovima, svakako će pokušati da popravi sliku sa premijere, a iskupljenje traže i Šumadinci.

Naime, izabranici Uroša Stevanovića su već sada, ranije nego ikad, završili evropsku odiseju, pa su okrenuti nastupima u domaćim takmičenjima. Kragujevčani su u padu forme i ne liče na onu ekipu koja je bez većih problema pred start sezone osvojila prilično jak prijateljski turnir Trofej Kragujevca.

Zatim su potpuno neočekivano ostali bez Evrope. Bili su na pragu plasmana u Ligu šampiona, delila ih je jedna pobeda na kvalifikacijama u Kragujevcu, ali je Breša bila nadmoćnija. Potom su na turniru kvalifikacija za Kup Evrope svrstavani u red favorita za prolaz u narednu rundu, ali to nisu opravdali u bazenu riječke „Kantride“, gde su pretrpeli sva tri poraza, od Primorja, Solarisa i Oradee.

Ostaje da se vidi da li će u subotu na Novom Beogradu izaći iz rezultatske krize i započeti podizanje forme.