U susret početku sezone i nastupu na turniru kvalifikacija za Kup Evrope, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca odradili su sedmodnevne pripreme u Atini.

Kragujevčani su u drevnoj kolevci zapadne civilizacije trenirali dva puta dnevno, s tim što su u jutarnjem terminu radili sami, na fizičkoj pripremi, a u večernjem sparingovali sa drugoplasiranim i trećeplasiranim timovima grčkog šampionata, Vuljagmenijem i Apolonom.

– Pripreme su došle u pravom trenutku. Bile su naporne kao što i treba da budu, a sparinzi sa kvalitetnim grčkim timovima pomogli su nam da se što bolje uigramo. Sve je proteklo u najboljem mogućem redu, pogodili smo tajming, uslove i protivnike, pa su kompletne pripreme bile pun pogodak. Iskoristili smo maksimalno sedmodnevni boravak u Grčkoj i što je najbitnije, svi su ostali zdravi – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

On je dodao da se kockice mozaika polako sklapaju i da veruje da će njegov tim biti spreman za velike izazove koji ga očekuju u predstojećoj sezoni.

– Pojačanja se polako uklapaju u naš sistem. To su uglavnom nešto stariji igrači koji su bili potrebni našoj mladoj ekipi, kako bismo podigli kvalitet i konkurentnost sa ostalim klubovima. Još uvek smo daleko od onoga čemu težimo, ali se vide jasne naznake da smo na dobrom putu. Imamo još petnaestak dana da izbrusimo formu, a nedelju dana pred turnir će nam doći i Partizan i mislim da ćemo posle sparinga sa njima spremni dočekati evropski turnir – zaključio je Stevanović.

Kragujevčane od 13. do 15. septembra očekuje učešće na turniru prve runde kvalifikacija za Kup Evrope, u mađarskom Egeru, gde će im rivali biti istoimeni domaći tim, ruski Šturm i hrvatski Šibenik, a odmah zatim kreću u još jednu „plovidbu“ Jadranom, u Regionalnoj A2 ligi.

U odeljku „rezultati“ možete pogledati kompletan raspored Kupa Evrope i Regionalne A2 lige.