Selektor Crne Gore, Vladimir Gojković, uvrstio je vaterpolistu Radničkog, Aleksu Ukropinu,  na spisak od 14 igrača za nastup na turniru evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svetske lige, koji se igra u Debrecinu, od 8. do 10. januara.

Ovaj dvadesetdvogodišnjak za najjaču selekciju Crne Gore debitovao je još sa 16 godina, 2014. i potom bio njen standardni član, ali je posle manje minutaže u mađarskom OSC-u propustio Evropsko prvenstvo 2020.

Međutim, zaigrao je fantastično ove sezone u Radničkom, za koji je na 16 utakmica postigao 35 golova, i što je najvažnije, imao je konstantnu minutažu, pa se zasluženo vratio u najjači crnogorski sastav.

Pored Ukropine, na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Vlado Popadić, Miroslav Perković, Stefan Vidović, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević, Slaven Kandić i Nikola Moskov.

Crna Gora će se u četvrtfinalu sastati sa Hrvatskom, 8. januara, od 18.15 časova, a u eventualnom polufinalu rival bi joj bio bolji iz meča Francuske i Grčke.

U jedinom četvrtfinalu odigranom u februaru, Srbija je poražena od Španije, pa će se na ovom turniru boriti za plasman od 5. do 8. mesta, dok Španci čekaju boljeg iz duela Italije i Mađarske.