Tri igrača Vaterpolo kluba Radnički iz Kragujevca bila su pozitivna na koronavirus u prethodnih nekoliko dana.

Čim su se pojavili prvi simptomi kod jednog igrača, VK Radnički je reagovao i otkazao sve svoje aktivnosti, a kada je COVID-19 kod njega i potvrđen, obavestio je nadležne institucije o osobama sa kojima je bio u kontaktu.

Preduzete su sve mere u skladu sa preporukama i od tog trenutka, svi saigrači zaraženog iz prvog tima i juniorske ekipe, kao i kompletan stručni štab i menadžmen kluba, otišli su u samoizolaciju, u kojoj će, u skladu sa preporukama, ostati 14 dana.

U narednih nekoliko dana na koronavirus su pozitivna bila još dva igrača, ali što je najvažnije, sva trojica su prošla bez većih problema, samo sa povišenom temperaturom i sada se osećaju potpuno normalno. U međuvremenu su se još dva igrača požalila na visoku temperaturu, testirani su i očekuju se njihovi rezultati, ali se, kao i svi ostali u klubu, i oni osećaju dobro.

Usled najnovijih mera koje su uvedene u Kragujevcu, danas je prestao sa radom i zatvoreni bazen, pa su samim tim i sve aktivnosti kluba obustavljene do daljeg.