Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović, odredio je širi spisak kandidata za učešće na Evropskom prvenstvu u Zagrebu od 4. do 16. januara, na kom se nalaze tri igrača Radničkog: Filip Janković, Luka Pljevančić i Bogdan Gavrilović. Pripreme će početi 9. decembra u Kragujevcu.

Na spisku su još golmani: Branislav Mitrović (Vašaš), Radoslav Filipović (Oradea) i Vladimir Mišović (Crvena zvezda), te igrači: Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac), Đorđe Lazić (Breša), Sava Ranđelović (Vašaš), Petar Jakšić (Partizan), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Filip Janković (Radnički), Nikola Lukić (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Marko Radović (Crvena zvezda), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan) i Luka Gladović (Partizan).

Reprezentacija će tokom priprema učestvovati na turniru u Budimpešti na kojem će pored Mađara i Srbije igrati Nemci, Španci i Rumuni. Termin je 18-21. decembar. Posle toga se od 23. decembra pripreme nastavljaju u Beogradu a predviđeni su zajednički treninzi sa Hrvatskom od 28. do 30. decembra.

Pored Uroša Stevanovića, iz redova Radničkog u stručnom štabu je i mladi trener za golmane i video analizu Miloš Ostojić, kao i dugogodišnji fizioterapeut Vladimir Radović. Pored njih, tu su i pomoćni treneri Stefan Ćirić i Darko Bilić, kondicioni trener za rad na suvom i u vodi Dajana Zoretić, doktori Nikola Repac i Ivan Marjanović, fizioterapeut Aleksa Nikolić, trener za golmane Žarko Petrović.

Srbija će u Zagrebu igrati u C grupi sa Nemačkom, Maltom i Izraelom.