Atmosfera pred „fajnal-for“ Kupa Srbije polako se zahuktava. Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca u borbu za prvi domaći trofej ulaze kao jedini član Regionalne A2 lige, ali će uprkos tome pokušati da slave u konkurenciji Crvene zvezde, Partizana i Šapca.

Prvi rival Kragujevčanima u polufinalu (subota, 20.15 časova) biće domaća Zvezda, trenutno najbolje plasirani srpski tim u Regionalnoj A1 ligi.

– Zvezda je možda blagi favorit, jer igra na domaćem terenu, ali verujem u svoje saigrače i mislim da možemo da ih pobedimo i uđemo u finalnu borbu za trofej. Dobro smo radili u prethodnom periodu, uigraniji smo nego na početku, sve bolje igramo i verujem da ćemo to pokazati u Kupu – rekao je Nebojša Toholj, centar Radničkog.

Radnički je prošle sezone eliminisao Zvezdu u četvrtfinalu Kupa, međutim, „crveno-beli“ su ove godine znatno jači tim.

– Dovođenjem Igora Milanovića Zvezda je dobila mnogo, tu su i neka pojačanja, predvođena iskusnim Rađenom i Vukićevićem. Znamo koji su im aduti i slabosti i prema tome ćemo kreirati svoju igru – dodao je Toholj.

Zanimljivo da je povremeni reprezentativac Srbije sa Radničkim osvojio Kup 2014. godine, a prošle sezone je to uradio upravo protiv svog sadašnjeg kluba, kao član ekipe Šapca, u izuzetno neizvesnom finalu (10:9). Sada veruje da bi ponovo mogao da dođe do zlata.

– Generalno su sve ekipe slične po kvalitetu. U prvom polufinalu Šabac je na papiru favorit u odnosu na Partizan, ali to ne mora ništa da znači, jer je tako bilo u ligi, pa ih je Partizan pobedio. Oba finala će svakako biti uzbudljiva i lepa za gledanje. Sve je na nama i ukoliko odigramo našu prepoznatljivu igru, imamo velike šanse da dođemo do trofeja – zaključio je Toholj.