Posle golmana reprezentacije Srbije, Lazara Dobožanova, i drugi čuvar mreže Radničkog, Stefan Todorovski, produžio je ugovor sa klubom, pa će njih dvojica i naredne sezone činiti golmanski tandem, uz nekoliko mladića iz juniorskog pogona koji sve češće dobijaju šansu.

Ovaj dvadesetdvogodišnjak prve korake načinio je u Partizanu, a posle šest sezona u „crno-belom“ taboru, proveo je sedam u ekipi Crvene zvezde. Prošao je i mlađe reprezentativne selekcije Srbije, a u Kragujevac je stigao prošlog leta, sa reputacijom najboljeg golmana Evropskog prvenstva za juniore 2015. godine.

– U Radnički sam došao jer sam čuo da se ovde jako dobro radi i da je ovo najbolja sredina za napredak. U prošloj sezoni sam se u to i uverio i zaista sam prezadovoljan kako sve funkcioniše u klubu, od uprave, preko trenera, do igrača. Mislim da će sve to potrajati. U klubu vlada izuzetno zdrava atmosfera, radi se jako kvalitetno i nije bilo dileme oko nastavka saradnje – istakao je Todorovski.

Kao produkt kvalitetnog rada, u Kragujevac sve češće stižu i trofeji, pa su tako u protekloj sezoni osvojeni Kup Srbije i Regionalna A2 liga, dok je Prvenstvo otkazano zbog epidemije koronavirusa.

– Zadovoljan sam prošlom sezonom, osvojili smo Kup i A2 ligu i mislim da smo mogli mnogo i u Prvenstvu. Što se mojih igara lično tiče, uvek može bolje. I klub i ja imamo dosta prostora za napredak i siguran sam da ćemo se zajedno uzdizati. Bez obzira koja se takmičanja budu igrala u predstojećoj sezoni, očekuju nas kvalitetne utakmice, kroz koje ćemo svi imati šansu da napredujemo. Nadam se da će sledeća sezona biti uspešna kao ova – zaključio je Todorovski.