Kragujevački vaterpolo klub Radnički u poslednjih nekoliko godina poznat je po dobrom radu na svim nivoima, pa pored toga što je rasadnik talenata za reprezentativne selekcije, postao je i magnet za perspektivne mlade igrače iz drugih sredina, koji žele da napreduju. Tako su u redove šumadijskog regionalnog ligaša iz tabora beogradskih „večitih rivala“ stigli golman Stefan Todorovski i bek Stefan Branković.

Todorovski ima 21 godinu, dolazi iz Crvene zvezde i sa golmanom seniorske reprezentacije Srbije, Lazarom Dobožanovim, činiće i više nego respektabilan golmanski tandem. Pod „crveno-belom“ kapicom proveo je poslednjih sedam sezona, a prethodno je šest igrao u mlađim selekcijama Partizana. Sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu 2015. godine, na kom je proglašen i za najboljeg golmana.

– Radnički je poznat kao dobra sredina za mlade igrače i mesto gde može da se napreduje. Pre svega to je odlična, zdrava sredina i mislim da sam napravio pravi potez. Ekipa je dobra, ima dosta potencijala i očekujem dobru sezonu i da zajedno napredujemo. Zaista sam oduševljen novim klubom, uslovi su odlični i jako dobro sam prihvaćen u novoj sredini – rekao je Todorović.

Branković je u maju napunio 18 godina, a u Partizanu je od svoje osme. Godinama unazad je član mlađih selekcija Srbije sa kojima je osvojio dve Balkanijade, Komen kup i srebro i bronzu na Memorijalu „Darko Čukić“. Aktuelni je član juniorske reprezentacije Srbije, koju vodi trener Radničkog, Uroš Stevanović.

– Došao sam u Radnički zbog uslova i trenera. Kragujevac je po pravoj meri za vaterpolo, manji je grad i mogu u potpunosti da se posvetim treninzima. Klub je odlično organizovan, ima dobre uslove i obezbedio mi je sve što je potrebno za igru i napredak. Kragujevac mi je dobro poznat grad, jer sam prošle godine u njemu proveo mesec i po dana na pripremama juniorske reprezentacije, a i ove godine smo tu radili mesec dana. Saigrači su me dobro prihvatili, mnoge poznajem od ranije i neće mi biti teško da se uklopim – smatra Branković.

Talentovani bek očekuje mnogo toga od igranja u Radničkom, kako na individualnom, tako i na ekipnom planu.

– U prethodne dve godine sam malo stagnirao i očekujem da ću napredovati na nekim poljima i da ću se razvijati u igrača reprezentativnog kalibra. Što se takmičarskog plana tiče, nadam se da ćemo ispuniti klupske ambicije i plasirati se u Regionalnu A1 ligu, kao i da ćemo napasti trofeje na domaćoj sceni – zaključio je Branković.

Podsetimo, ekipu Radničkog su prethodno pojačali Nebojša Toholj, Filip Janković, Sergej Lobov i Nikola Lukić.