Na današnjem sastanku u Kući vaterpola, kom su prisustvovali čelnici Vaterpolo saveza Srbije i predstavnici klubova Super lige, analizirana je trenutna situacija i donet zaključak da su svi za nastavak takmičenja u predviđenom formatu uz naravno potpunu sigurnost kada je u pitanju zaštita od koronavirusa.

Vaterpolo savez Srbije će u narednih par nedelja doneti konkretne odluke vezane za sudbinu takmičenja, a izražena je spremnost i da se organizuju takmičenja mlađih kategorija ukoliko kompletna situacija to dozvoli, ali ostaje da se vidi u kom formatu.

Konstatovano je da postoje objektivni problemi vezani za situaciju u kojoj su klubovi ostali bez očekivanih prihoda kao i sa terminima početka rada bazena.

– Stav Radničkog je uvek da se igra i nadamo se da ćemo uspeti da završimo sezonu. Takođe, jako je bitno i da mlađe selekcije odigraju svoje mečeve, ali će i tu sve zavisiti od situacije sa bazenima i sa epidemijom koronavirusa. Uz takmičarske mečeve važna nam je i ona druga strana koja se tiče bezbednosti i zdravlja svih aktera – rekao je direktor vaterpolista Radničkog, Jugoslav Vasović.