Predvođena trenerom Radničkog, Urošem Stevanovićem, uz asistenciju koordinatora mlađih selekcija kragujevačkog kluba, Dragana Kozomore, omladinska vaterpolo reprezentacija Srbije, u čijem sastavu su bili i igrači ovog kluba, Nemanja Stanojević, Stefan Branković i Luka Pljevančić, osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Kuvajtu i tako ostvarila veliki uspeh.

Podmlađena Srbija, koja je u svom sastavu imala samo jednog igrača rođenog 1999. godine, u finalu je poražena od favorizovane Grčke, posle rovovske borbe, rezultatom 6:4. Iako su Grci vodili sve vreme, „delfinčići“ su sve vreme bili ravnopravan rival, pa mogu da žale za propuštenim šansama da naprave još veći uspeh. Poslednji trzaj selekcija Srbije napravila je pri rezultatu 5:2, kada je golovima upravo Stanojevića i Brankovića prišla na samo gol zaostatka. Ipak, Grci su uspeli da odbiju nalete i dođu do očekivanog zlata.

Naša reprezentacija prethodno je ostvarila sve pobede. U grupnoj fazi nadigrala je Japan (13:7), Južnu Afriku (26:6), Hrvatsku (11:6) i Kinu (16:4), plasiravši se direktno u četvrtfinale sa prvog mesta. Zatim je pala Crna Gora (10:9), a u polufinalu i Italija (9:7).

Treće mesto pripalo je Italijanima, posle pobede nad Hrvatima – 9:6.