Trener Kragujevačkog vaterpolo kluba Radnički i dosadašnji prvi pomoćnik selektora seniorske reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović, izabran je za novog selektora juniorske reprezentacije Srbije.

Iako mlad stručnjak, Stevanović spada u red najperspektivnijih svetskih trenera i iza sebe ima bogato iskustvo, kako na klupskom, tako i reprezentativnom nivou. U selekcijama pod okriljem Vaterpolo saveza Srbije je od 2006. godine, najpre kao pomoćnik u mlađim katigorijama, a zatim i kao selektor ženske seniorske i juniorske reprezentacije.

Potom je imao izlet u seniorski nacionalni tim Kazahstana, sa kojim je kao pomoćnik selektora osvojio Prvenstvo Azije, a zatim učestvovao na Olimpijskim igrama u Londonu, 2012.

Po dolasku selektora Dejana Savića na čelo seniorske reprezentacije Srbije, Stevanović se nametnuo kao prvi pomoćnik i učestvovao u najuspešnijem ciklusu naše zemlje, tokom kog je osvojeno sve što se osvojiti može, od Svetskog kupa, preko četiri Svetske lige, dva Evropska i jednog Svetskog prvenstva, do dugo sanjanih Olimpijskih igara. Prepoznavši njegov potencijal, selektor Savić mu je čak prepustio vođenje par utakmica u ovogodišnjoj Svetskoj ligi.

Stevanović je klupsku karijeru započeo u mlađim selekcijama Crvene zvezde i Partizana, nakon čega je preko prvog tima „crno-belih“ u Radnički došao 2013. godine. Sa kragujevačkim timom osvojio je srebro u Ligi šampiona, dva srebra i bronzu u Prvenstvu Srbije, bronzu u Regionalnoj ligi, kao i dugo željeni domaći trofej u Kupu Srbije.

Kada je bilo najteže, Uroš je, uprkos brojnim primamljivim inostranim ponudama, odlučio da ostane u Radničkom i da nastavi da gradi vaterpolo centar i rasadnik talenata u Kragujevcu. Za kratko vreme je na impozantan način doveo klub od najnižeg ranga takmičenja do elite, u kojoj se sada Radnički nadmeće sa najboljim srpskim timovima. Pored vođenja seniorskog tima, veliku pažnju poklanja i radu sa mlađim selekcijama, a i sam je trener juniorskog tima Radničkog, sa kojim je ove godine osvojio Kup Srbije.