U prvom kolu drugog turnira Regionalne lige, koji se igra u Budvi, vaterpolisti Radničkog lako su savladali istoimenog domaćina, rezultatom 17:4.

Aktuelni šampion Srbije i Jadrana bio je veliki favorit u duelu sa trenutno poslednjeplasiranim timom koji do sada nije osvojio nijedan bod. To je pokazao i u bazenu i sasvim zasluženo došao do novih bodova u borbi za plasman na „fajnal-for“ Jadranske lige.

Od samog starta izabranici Uroša Stevanovića nametnuli su visok ritam, pa su kraj prve četvrtine dočekali sa vođstvom 6:0. I u drugoj četvrtini nastavili su sa dobrom igrom u odbrani, ali je na visini zadatka bio i golman Lazar Dobožanov koji nije nijednom vadio loptu iz mreže pre nego što ga je na poluvremenu zamenio Stefan Todorovski (9:0).

Koliko je nadmoćan bio kragujevački tim najbolje govori podatak da je domaćin prvi pogodak postigao tek početkom poslednje deonice, kada je Žardan sa igračem više prekinuo seriju od 14 vezanih golova protivnika.

Potom su Šumadinci u jednom trenutku imali i 15 golova prednosti, ali su Budvani uspeli da ublaže poraz.

Najefikasniji bio je Nikola Lukić sa šest golova, Luka Pljevančić dodao je tri, a Nebojša Toholj i Marko Radulović po dva.

U petak od 20.40 časova, pred Kragujevčanima je repriza finala Kupa sa ekipom Novog Beograda koja je bila slobodna u prvom kolu. Direktan prenos obezbeđen je na kanalu Arenasport 2.

Budva – Radnički 4:17 (0:6, 0:3, 0:4, 4:4)

BUDVA – Bazen: „Dragan Trifunović“. Sudije: Blašković i Radičević (obojica iz Dubrovnika).

BUDVA: Mandić, Ćetković 1. Žardan 1, Kovačević, Kljajić, Ivanović 1, Vukićević, Hudiček 1. Latinović, Jablan, Dragović, Kosić, Kolesko, Golubović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković, Ćuk, Krug 1, Ukropina 1, Pljevančić 3, Toholj 2, Miličić, Lukić 6, Panić 1, Todorovski, Radulović 2.