Treneri Crvene zvezde i Radničkog, Dejan Savić i Uroš Stevanović, koji su zajedničkim snagama na kormilu reprezentacije Srbije osvojili sve što se može osvojiti, u subotu su se našli na suprotnim stranama u derbiju četvrtfinala Kupa Srbije, a složili su se da su Kragujevčani zasluženo slavili i izborili plasman na „fajnal-for“ (12:10).

– Ekipa Radničkog je nametnula svoj ritam. Mi smo imali katastrofalne greške, nismo mogli da se konsolidujemo, pre svega sa igračem manje. U napadu smo bili neagresivni, sa izuzetno lošim izborom šuteva. Sve u svemu, zaslužena pobeda Radničkog, čestitam stručnom štabu i igračima i želim im svu sreću u nastavku takmičenja – rekao je Dejan Savić, trener Crvene zvezde.

Strateg Radničkog, Uroš Stevanović, istakao je da je pobeda nad Zvezdom i plasman na „fajnal-for“ veliki rezultat za njegov mladi tim.

– Prvi put smo pobedili Zvezdu, u prvoj bitnijoj utakmici koju smo odigrali u protekle tri godine od kako smo resetovali klub i krenuli od nule. Sigurno da je učešće na završnom turniru lep rezultat, ali se naše ambicije ovde ne završavaju. Pokazali smo da možemo da igramo protiv svakog kada smo na našem maksimumu. Najvažnije je da je ova mlada ekipa, koja je većinom stasala u našoj školi vaterpola, još više dobila na samopouzdanju i dobila veliki podstrek za nastavak rada. Čestitam momcima na zasluženoj pobedi – kazao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.