Nakon dobrog prošlogodišnjeg iskustva, vaterpolisti Baltike iz Sankt Peterburga ponovo su se vratili u Kragujevac, gde su kao gosti Radničkog odradili dvanaestodnevne pripreme.

Ni ovoga puta Rusi nisu krili zadovoljstvo. Dočekali su ih sjajni uslovi na bazenu SPD Radnički, dobri domaćini i kvalitetni sparing partneri.

– Imamo jako dobru saradnju sa trenerom Radničkog, Urošem Stevanovićem i rukovodstvom kragujevačkog kluba. Prezadovoljni smo uslovima na bazenu, smeštajem, hranom… Grad je mali i miran, idealan za pripreme, jako volimo da budemo ovde. Radnički je veoma dobra ekipa i obostrano pomažemo jedni drugima na podizanju nivoa igre pred nastavak takmičenja. Sve je zaista na vrhunskom nivou – istakao je Dmitri Irišičev, trener Baltike.

Baltika je trenutno petoplasirani tim ruskog šampionata, ali se nada plasmanu među četiri najbolje ekipe, kako u Prvenstvu, tako i u Kupu.

– Uspostavljanjem saradnje sa Radničkim smo mnogo dobili. Naši igrači vidno napreduju susrećući se sa srpskom školom vaterpola. Pripreme su protekle u odličnom ritmu i spremni dočekujemo četvrtfinale Kupa Rusije i nastavak Šampionata. Uveren sam da će naša saradnja potrajati – zaključio je Irišičev.

Sa druge strane, sparinzi sa kvalitetnim protivnikom dobro su došli i igračima Radničkog, koje u subotu, 1. februara, od 19.30 časova, očekuje nastavak takmičenja u Regionalnoj A2 ligi, protiv splitskog POŠK-a, u Kragujevcu.