Ruski prvoligaš, Baltika iz Sankt Peterburga, odradila je sedmodnevne pripreme u Kragujevcu, gde je sparingovala sa domaćim Radničkim.

Baltika je trenutno šetoplasirani tim ruskog šampionata, a u Šumadiju je stigla kako bi se pripremila za finalni turnir Kupa Rusije i nastavak prvenstva.

– Srpska škola je jedna od najboljih na svetu i značajnije nam je da sparingujemo sa jednim srpskim timom nego da odemo negde drugde. Takođe, naše rukovodstvo je imalo dobar kontakt sa trenerom Radničkog, Urošem Stevanovićem, što je dodatno uticalo na našu odluku da dođemo baš u Kragujevac – otkrio je Dmitri Irišičev, trener Baltike.

Bivši ruski reprezentativac dodao je da su ove pripreme opravdale očekivanja i ispostavile se kao pun pogodak.

– Uslovi u Kragujevcu su zaista odlični. Veoma smo zadovoljni gostoprimstvom, bazenom, sparingom, trenerima, smeštajem… Sve je proteklo u najboljem mogućem redu i jako nam je drago što smo bili ovde. Mislim da smo mnogo smo dobili ovom saradnjom. Naši igrači stekli su veliko iskustvo i naučili mnogo toga. Sa zadovoljstvom ćemo nastaviti kontakt sa Radničkim i nadamo se da ćemo Kragujevčanima za gostoprimstvo uzvratiti u Sankt Peterburgu, koji je jako lep grad – zaključio je Irišičev.