Kragujevački vaterpolo klub Radnički posle dve izuzetno uspešne sezone u kojima je od najnižeg ranga došao do elitne srpske divizije i ravnopravno se nadmetao sa najboljim timovima, u predstojećoj sezoni pokušaće da nastavi uzlazni trend, nastupom u Regionalnoj A2 ligi, u čemu bi trebalo da im pomogne povratnik, golman Lazar Dobožanov.

Povremeni čuvar mreže reprezentacije Srbije je vaterpolo karijeru započeo u rodnom Bečeju, posle čega se posle samo jedne sezone u ekipi Dunava iz Novog Sada izborio za nastup u Vojvodini, za koju je branio dve godine, a potom na sezonu došao u Kragujevac.

Dobožanov je nastupao za VK Radnički, a potom ostao i u novoformiranom KVK Radničkom za koji je odigrao pet utakmica u Drugoj ligi Srbije. Potom je, branivši boje Partizana, osvojio duplu krunu i igrao u Ligi šampiona i Regionalnoj ligi, dok je prethodnu sezonu proveo u Crvenoj zvezdi.

Trenutno se nalazi na pripremama reprezentacije Srbije za Svetski kup, koji se od 11. do 16. septembra igra u Berlinu. Pored A selekcije, prošao je i mlađe reprezentativne kategorije, a na Svetskom prvenstvu za juniore, uz zlato, pripalo mu je i priznanje za najboljeg golmana.

Nema sumnje da će Dobožanov biti veliko pojačanje Radničkog u predstojećoj sezoni, ali i da će uz njega još više napredovati talentovani golmani kragujevačkog kluba, koji su i članovi mlađih selekcija Srbije, poput Veljka Đerkovića, Pavla Gavrilovića, Lazara Durutovića…