Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca biće jedini srpski predstavnik na „fajnal-foru“ Regionalne A1 lige, pošto su na polufinalnom turniru B grupe, u Dubrovniku, zauzeli drugo mesto, odmah iza domaćeg Juga.

Kragujevčani su u četiri dana odigrali pet utakmica i upisali četiri pobede: protiv Budve (17:9), Solaris iz Šibenika (9:8), Jadrana iz Herceg Novog (7:4) i na kraju Primorca iz Kotora (12:10), a jedini poraz pretrpeli su u meču sa domaćim Jugom (17:6), u kom su odmarali pred odlučujući duel sa Kotoranima.

– Imali smo pet teških mečeva. Ni ta uvodna utakmica turnira protiv Budve, koja je malo slabija ekipa, nije bila nimalo laka. Čak je i Solaris pokazao sjajnu igru i dosta nas namučio. Generalno, ceo turnir je bio jak i nije bilo nimalo lako odigrati pet ovakvih utakmica u četiri dana. Ne znam da li se to videlo, ali mi smo osetili umor. Morali smo malo i da taktiziramo, da se sačuvamo protiv Juga, jer smo znali šta nas čeka u meču sa Primorcem – rekao je Strahinja Rašović, petostruki strelac Radničkog protiv Primorca.

U polufinalu „fajnal-fora“, koji je na programu 26. i 27. marta u Zagrebu, Šumadinci će se sastati sa domaćinom i braniocem trofeja, ekipom Mladosti, dok će u drugom polufinalu igrati Jug i Jadran iz Splita.

– Izuzetno sam srećan što smo se kvalifikovali na završni turnir Jadranske lige. To je zaista veliki uspeh za sve nas i naš klub koji je do prošle godine igrao A2 ligu. Pokazali smo da imamo kvalitet za „fajnal-for“ i izuzetno mi je drago što smo protiv Jadrana i Primorca odigrali onako kako smo zamislili i na kraju pobedili – zaključio je Rašović.