Na svečanoj akademiji povodom 10 godina postojanja Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, održanoj juče, u Jugoslovenskoj kinoteci, Vaterpolo klubu Radnički iz Kragujevca dodeljena je zlatna plaketa.

Ovo laskavo priznanje dodeljuje se sportskim organizacijama, klubovima, srodnim fakultetima, uspešnim kompanijama, a Radnički se našao u veoma probranom društvu, jer su ga dobili još samo:
– Olimpijski komitet Srbije
– Sportski savez Srbije
– Udruženje košarkaških trenera Srbije
– TV Arena sport
– Univerzitet „Union – Nikola Tesla” iz Beograda
– Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Leposavića
– Džudo savez Srbije
– Košarkaški klub „Partizan Mozzart Bet“
– Košarkaški klub „Mega Soccerbet“
– Košarkaški klub „Crvena zvezda Meridianbet“

Bila je to prilila da se povodom vrednog jubileja fakulteta na jednom mestu okupe ugledni sportski radnici, trofejni olimpijci, prijatelji fakulteta, profesori, bivši i sadašnji studenti, a priznanje je u ime Radničkog primio direktor kluba, Jugoslav Vasović.

Zlatna plaketa Fakulteta za sport je zasluženo priznanje za sve ono što je Vaterpolo klub Radnički postigao u svojoj istoriji. Klub je svojim radom i rezultatima promovisao vaterpolo u Srbiji i regionu, i doprineo razvoju ovog sporta.

Radnički je od najuspešnijih vaterpolo klubova u Srbiji i regionu, a za nešto više od decenije postojanja u svoje vitrine uspeo je da donese brojne trofeje, poput Kupa Evrope, Regionalne lige, tri Kupa Srbije, naslov prvaka države.

Klub je takođe poznat po svojoj odličnoj omladinskoj školi, iz koje su iznikli mnogi reprezentativci Srbije, a izuzetno aktivan je i na društvenom i humanitarnom planu.

Podsetimo, Radnički i Fakultet za sport imaju dugogodišnju saradnju. Ova ustanova dodelila je značajne stipendije nekolicini vaterpolista Radničkog, pomogla u školovanju kadrova i licenciranju trenera, a saradnja je neretko, na razne načine, izlazila iz zvaničnih okvira.

Vaterpolo klub Radnički zahvaljuje se Fakultetu za sport na ovom velikom priznanju i nada se nastavku uspešne saradnje.