Srpski šampionat ulazi u samu završnicu, u kojoj će vaterpolisti Radničkog u reprizi prošlogodišnjeg finala braniti titulu u duelu sa Novim Beogradom. Prva utakmica finalne serije igra se na novobeogradskom bazenu „11. april“, u sredu, od 19 časova.

Novi Beograd je bio najuspešniji u dosadašnjem delu sezone. Ligaški deo takmičenja završio je na prvom mestu, čime je izborio i veliku prednost u plej-ofu, pogotovo u finalnoj seriji, u kojoj će imati prednost domaćeg bazena u eventualnoj trećoj utakmici, takozvanoj „majstorici“.

– Stigli smo do završnice sezone i najbitnijih utakmica, za koje smo radili cele godine. Značajno smo podigli formu u poslednje vreme, uprkos porazu u utakmici Lige šampiona sa Novim Beogradom, koja nam je ujedno bila i dodatna priprema za finalnu seriju. U ovoj sezoni, punoj oscilacija, mislim da smo sada dostigli vrhunac i nadam se da ćemo konačno pružiti celokupno dobre partije i stići do trofeja – rekao je Nebojša Toholj, centar Radničkog i povremeni reprezentativac Srbije.

Gotovo da nema nepoznanica među finalistima. U ovoj sezoni sastali su se već sedam puta, a Novi Beograd je bio uspešniji pet puta – tri na svom bazenu i dva u Kragujevcu, a zanimljivo da je Radnički oba duela dobio na neutralnim terenima, na beogradskom „25. maju“ u finalu Kupa i na turniru Regionalne lige u Budvi.

– Mislim da smo na poslednje tri utakmice sami sebe pobedili. Davali su nam golove i odvajali se u finišu, iz nekih naših glupih grešaka i padova koncentracije. Iz svih tih mečeva smo izvukli pouke i radili na ispravljanju grešaka. Potrebno je da budemo skoncentrisani i agresivni i da ne srljamo u odsudnim momentima, a prevagu bi mogli da odnesu igrač više i igrač manje. Ako to odradimo kako treba, možemo da očekujemo povoljan ishod. Znamo da možemo da igramo sa njima i nadamo se pobedi i odbrani titule – zaključio je Toholj.

Direktan prenos obezbeđen je na RTS2. Revanš je na programu u subotu, od 19 sati, u Kragujevcu.