Sportsko privredno društvo Radnički, pod čijim krovom su od ove sezone i vaterpolisti Radničkog, nedavno je primilo deo donacije od Vaterpolo saveza Srbije, odnosno novčana sredstva dobijena od Vlade Republike Srbije, koja će biti iskorišćena za unapređenje i razvoj ovog sporta.

Direktor SPD Radnički, Bojan Ilić, istakao je da je ovo prva konferencija jednog kluba – člana SPD Radnički na kojoj je gost, i to sa velikim zadovoljstvom, jer je povod za to jako veliki.

– Vlada Srbije donirala je veoma značajna sredstva Vaterpolo klubu Radnički i ovom prilikom se na tome zahvaljujem, a posebnu zahvalnost iskazao bih Jugoslavu Vasoviću, sportskom direktoru VK Radničkog, koji je zapravo bio ta spona sa Savezom i Vladom i uz čiju smo nesebičnu pomoć sve ovo dobili – kazao je Ilić.

On je dodao da će sredstva biti preusmerena na tri osnovne stavke – infrastrukturu, prvi tim i mlađe selekcije, podsetivši da su juniori Radničkog prvaci države i klica koju treba gajiti.

– Mi na ovo gledamo kao jedan od primera u kojima je Vlada prepoznala Kragujevac, ne samo kao geografski centar, što se tiče vaterpola, već jedan centar koji bi trebalo da objedini i druge gradove i opštine koje gravitiraju ka Kragujevcu. Smatram da je ovo pozitivan korak, jer je SPD Radnički jedan pilot projekat i drago mi je što su ljudi u ministarstvima prepoznali da radimo pravu stvar i što nam na ovaj način pomažu da istrajemo u onome što smo započeli. Ovu donacijom takođe smatram delom jednog velikog uspeha i dobre saradnje Vlade Srbije i lokalne samouprave – zaključio je Ilić.

Sportski direktor Vaterpolo kluba Radnički, Jugoslav Vasović, podvukao je da je jako važno što kragujevačka vaterpolo priča stalno ide unapred.

– Ove godine imamo 11 juniora i kadeta koji su pozajmljeni prvim timovima drugih klubova. Nadam se da ćemo u budućnosti imati sve više kvalitetnih igrača iz sopstvenog pogona i da će se klub i dalje zasnivati na svojim snagama, uz par pojačanja koja su neophodna. Jako dobro se radi u klubu, imamo odlične uslove, a sa ulaskom u veliko Sportsko privredno društvo, funkcionisanje je dodatno olakašano, zahvaljujući Gradu, lokalnoj samoupravi i gradonačelniku. U ovakvom sistemu sve je na nama i mi kao sportisti bavimo se samo našim delom posla, što je dobar primer za celu državu. Nadam se da ćemo sada zajedno animirati i privatni sektor i dobiti više sponzorstava i interesa za sve ovo – rekao je Vasović.

Tema konferencije za medije bila je i utakmica drugog kola Regionalne A2 lige, između Radničkog i Vojvodine.