Vaterpolo klub Radnički potvrdio je izuzetno visoke ambicije za narednu sezonu, angažovanjem iskusnog, dvadesetdevetogodišnjeg beka, Miloša Miličića, koji se posle pet sezona u najjačem mađarskom šampionatu vraća u Kragujevac i biće drugo pojačanje posle talentovanog Marka Radulovića.

Ovaj Novosađanin ponikao je u Vojvodini za koju je nastupao od 2006. godine. Sa seniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je zlato na Svetskom kupu 2010. godine, a sa juniorskom reprezentacijom sa ove smotre ima bronzu iz 2009. i zlato iz 2011, dok je 2009. sa juniorima osvojio i bronzu na Evropskom prvenstvu. Na Univerzijadi u Šangaju je sa našom univerzitetskom selekcijom osvojio zlato.

Miličić je za Radnički nastupao u periodu od 2013. do 2015. godine i bio deo tima koji je stigao do finala Lige šampiona 2014. godine, a 2015. osvojio Kup Srbije.

Potom je pet sezona proveo u mađarskom prvoligašu Miškolcu, gde je bio jedan od najzapaženijih igrača u timu iz zlatne sredine šampionata Mađarske koji je protekle tri sezone završavao oko petog mesta na tabeli, što je najbolji učinak u klupskoj istoriji. Takođe, sa Miličićem u timu Miškolc je dosegao i najveće domete na evropskoj sceni, pa je tako 2018. godine stigao do polufinala Kupa Evrope, a ove do četvrtfinala tog takmičenja. Svakako najveće ostvarenje na domaćoj sceni je osvajanje srebrne medalje u Kupu 2018. godine, a ovaj tim se na finalnom turniru našao i naredne sezone.

Miličić je za Miškolc odigrao 157 utakmica i postigao 127 golova, a golgeterski najzapaženiju sezonu imao je u prvoj godini u kojoj je postigao 45 pogodaka u šampionatu i zauzeo peto mesto na listi najkorisnijih igrača lige.

Posle pet sezona u Miškolcu istekao mi je ugovor i Radnički je u ovoj situaciji bio najbrži i najkonkretniji, pa sam odlučio da prihvatim ponudu. Za razliku od prošlog puta kada sam u Kragujevac došao kao mlad igrač, sada sam među najstarijima u ekipi i biće to jedno potpuno drugačije iskustvo, ali ne i novo za mene, jer sam i u Mađarskoj bio jedan od nosilaca igre – rekao je Miličić.

On je dodao da su mu dve sezone provedene u Kragujevcu ostale u lepom sećanju, ali ostaje žal što nije osvojeno više trofeja.

– Ekipa je bila odlična, atmosfera dobra, jedino finansijska situacija nije bila na najboljem nivou. Igrali smo Superkup Evrope, finala Lige šampiona, Prvenstva i Kupa Srbije u mojoj prvoj sezoni, a potom osvojili Kup i završnicu Prvenstva dočekali desetkovani zbog već pomenute finansijske situacije. Uz malo sportske sreće, Radnički je mogao do još nekog trofeja – smatra Miličić.

Za razliku od tog perioda, Radnički je konsolidovao finansijsku konstrukciju i postao zdrava sportska sredina.

– Čuo sam da je sada sve to na potpuno drugačijem nivou i da je klub izuzetno stabilan. Sa ovakvim timom sigurno je da ćemo napasti Prvenstvo i Kup, a ukoliko se budu igrala evropska nadmetanja i Jadranska liga, mislim da možemo mnogo i u tim takmičenjima – kazao je Miličić.

I tokom igranja u trenutno najjačoj državnoj ligi Sveta, Miličić je pratio dešavanja u srpskim takmičenjima.

– Radnički me je malo iznenadio osvajanjem Kupa i da Super liga nije prekinuta sigurno da je mogao do finala, pa čak i šampionske titule. Ekipa je mlada, ali dobro ukomponovana i odlično vođena trenerskom palicom Uroša Stevanovića. Mislim da je on odličan stručnjak i drago mi je što ću ponovo raditi sa njim, jer smo imali jako dobru saradnju – kaže Miličić.

On je dodao i da mu boravak u Kragujevcu prija.

– Grad mi je ostao u lepom sećanju. To je jedan od lepših gradova u Srbiji, bogat mnogim kulturno-istorijskim znamenitostima. Verujem da ću sa porodicom lepo provesti naredni period u Kragujevcu, uz raznovrstan sadržaj koji nudi ovaj grad – zaključio je Miličić.