Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca nastavili su fantastični niz, pošto su i u četvrtom kolu Regionalne A2 lige trijumfovali, ovoga puta protiv zagrebačkog Medveščaka, na svom bazenu, ubedljivim rezultatom 19:9.

Kragujevčani su od samog starta držali konce igre u svojim rukama i vodili sve vreme, dok su gosti rezultatski u igri bili samo do sredine izuzetno efikasne prve četvrtine, kada je Radnički počeo da se „odlepljuje“ i na prvi predah otišao sa vođstvom 6:3.

Nastavili su u istom ritmu u drugoj deonici i duplirali prednost (9:3), a Zagrepčani su u finišu uspeli samo da smanje zaostatak – 9:4.

Ni po povratku sa poluvremena ništa se nije promenilo. Šumadinci su postepeno uvećavali stečenu zalihu, da bi u neobično efikasnoj poslednjoj deonici, koja je obilovala isključenjima, u par navrata došli na „plus 10“.

Radnički je predvodio Nemanja Stanojević sa pet golova, a pratio ga je Uroš Vasić koji je, interesantno, sva tri gola postigao u poslednjih 50 sekundi meča, od kojih jedan uz zvuk sirene. Tri gola postigao je i Ivan Gusarov, a po dva Aleksa Manić i Nikola Tomašević, dok su se u strelce upisali i Nikola Stanković i Mateja Đorđević.

Bio je ovo i sudar dva najbolja strelca lige, Franka Geratovića i Gijoma Dina, a zanimljivo je da su obojica ovaj efikasan meč završila bez pogodaka.

Radnički je i dalje na deobi prvog mesta sa Solarisom iz Šibenika, koji je takođe upisao sve četiri pobede, dok je Medveščak sada na 2-2.

Radnički – Medveščak 19:9 (6:3, 3:1, 3:2, 7:3)

KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SC „Park“. Gledalaca: 300. Sudije: Vuk Milović (Kraljevo), Dario Balažević (Beograd).

RADNIČKI: Dobožanov, Stanković 1, Stanojević 5, Pljevančić, Mitrović 2, Đorđević 1, Panić, Dino, Vasić 3, Gusarov 3, Manić 2, Tomašević 2, Đerković, Tanasijević. Trener: Stevanović.

MEDVEŠČAK: Jelovina, Pavlinić, Jurlina 1, Car 1, Cvanciger, Smolčić 1, Buconić 5, Perić 1, Geratović, Lakoš, Sirovec, Nekić, Poropat. Trener: Rukavina.