U derbiju trećeg kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog poraženi su na gostovanju ekipi Novog Beograda, posle velike i neizvesne borbe, rezultatom 18:14.

Domaćin je u ovu sezonu ušao silno pojačan velikim brojem domaćih i stranih reprezentativaca, ali mu Kragujevčani na noge nisu otišli sa belom zastavom, što su pokazivali od samog početka.

Novi Beograd je potom koristio neuobičajeno veliki broj kontrafaulova rivala i svoje šanse sa igračem više pretvarao u golove, pa je na poluvreme otišao sa „plus četiri“ – 10:6.

Taman kada se Radnički razbudio i pogocima Vrlića i Jankovića prepolovio zaostatak (10:8), doživeo je novi peh, zbog direktnog crvenog kartona trenera Stevanovića, usled protesta na dvocifreni broj kontrafaulova koji je njegov tim zaradio do početka treće četvrtine.

Potom je viđen po jedan pogodak na obe strane, pa se u odlučujući period ušlo sa prednošću domaćina 11:9.

Radnički je dugo držao priključak, hrabro se borio do kraja, ali na kraju nije imao snage za preokret.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je dojučerašnji igrač Radničkog, Strahinja Rašović, sa pet golova, a pratili su ga Duško Pijetlović i Nika Šušiašvili sa po tri. Na drugoj strani Josip Vrlić se četiri puta upisao u strelce, a Filip Janković tri.

Već za 10 dana ovi rivali sastaju se na istom mestu na premijeri Lige šampiona, a pre toga, Radnički će u subotu, od 19 časova igrati još jedan derbi, ovoga puta na svom bazenu, sa Šapcen.

Novi Beograd – Radnički 18:14 (3:5, 7:1, 1:3, 7:5)

BEOGRAD – Bazen: 11. april. Sudije: Anđelić i Putniković.

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 5, Mandić 2, Vučinić 1, D. Pijetlović 3, Martinović, Jakšić 1, Perković, Vlahopulos 2, Drašović 1, Pedro, Šušiašvili 3. Trener: Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 3, Ćuk 1, Krug, Tanasijević, Pljevančić, Toholj 2, Miličić, Lukić 1, Vrlić 4, Todorovski, Radulović 2. Trener: Stevanović.