Na sednici Regionalne vaterpolo lige, održanoj u Splitu, gde je u toku Evropsko prvenstvo, određen je raspored ovog takmičenja.

Liga se, kao i prethodnih sezona, igra po turnirskom sistemu, svi timovi odigraće po 11 utakmica i međusobno će se sastati po jednom, kroz četiri turnira.

Šampion iz 2021. godine, kragujevački Radnički, takmičenje će započeti sa svog bazena, gde će 8. i 9. oktobra ugostiti beogradske „večite rivale“, Crvenu zvezdu i Partizan, u okviru Grupe D.

U isto vreme, u Grupi A, u Herceg Novom, sastaju se domaći Jadran, dubrovački Jug i Primorac iz Kotora, dok će u Grupi B splitski Jadran ugostiti lokalnog rivala Mornar i Solaris iz Šibenika, a u Grupi C, na Novom Beogradu, aktuelni šampion dočekaće timove Šapca i zagrebačke Mladosti. Svi timovi će u ovoj fazi odigrati po dva meča.

Drugi turniri na programu su od 25. do 27. novembra, a ovoga puta ekipe će biti podeljene u dve grupe i kroz tri dana će odigrati po tri meča, s tim što se neće sastajati sa ekipama sa kojima su se susretale u prethodnoj fazi takmičenja.

Radnički će u Grupi E biti gost Crvene zvezde, u Beogradu, a snage će odmeriti sa Jugom, Jadranom iz Herceg Novog i Primorcem, dok neće igrati sa domaćinom i Partizanom.

U grupi F, u Zagrebu, ukrstiće se timovi iz grupa B i C, pa će tako Solaris, splitski Jadran i Mornar, igrati sa Novim Beogradom, Šapcem i Mladošću.

Treća faza igraće se po istom sistemu kao druga, od 19. do 21. januara.

Radnički, Zvezda i Partizan će se u Grupi G ukrstiti sa domaćim Šapcem, Novim Beogradom i Mladošću, dok će u Grupi H, u Šibeniku, Jug, Jadran HN i Primorac igrati sa Solarisom, splitskim Jadranom i Mornarom.

Po istom rasporedu igra se i četvrta runda, u okviru će ekipe odmeriti snage sa preostalim rivalima, od 24. do 26. februara.

U Grupi J, Radnički, Zvezda i Partizan igraju u Splitu, sa Jadranom, Mornarom i Solarisom, dok u Grupi I, u Dubrovniku, nastupaju Jug, Jadran HN i Primorac, protiv Novog Beograda, Šapca i Mladosti.

Četiri prvoplasirane ekipe kvalifikovaće se za „Fajnal-for“, koji je na programu od 11. do 12. marta, na bazenu prvoplasiranog tima iz regularnog dela sezone.