Posle eliminacije od Crvene zvezde u „majstorici“ polufinalne serije plej-ofa Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog nastavljaju sezonu izuzetno važnom borbom sa Partizanom za treće mesto, koje donosi nastup u Ligi šampiona naredne sezone.

Kragujevčani su se kroz sezonu susreli sa brojnim pehovima, a nedaće i spoljni faktori ih nisu zaobišli ni u polufinalnoj seriji sa Zvezdom, pa će na kraju morati da se zadovolje pokušajem za treće mesto.

Biće im jako teško, jer je najbolji centar sveta, Josip Vrlić, završio sezonu zbog preloma vilice, dok reprezentativni bek Luka Pljevančić igra sa zaštitnom maskom koja mu čuva polomljeni nos.

Sa druge strane, protivnik im je u odličnoj formi. „Crno-beli“ su uspeli čak da savladaju Novi Beograd u drugom meču polufinalne serije, ali je u trećoj utakmici do izražaja došao veliki kvalitet favorizovanih Novobeograđana.

Mečevi za treće mesto obično nisu toliko primamljivi, ali zbog velikog uloga i Lige šampiona, za Šumadince će ovo biti utakmice sezone. Stoga će morati da zbiju svoje redove i da daju i poslednji atom snage.

Prva utakmica na programu je u utorak, od 20 časova, na bazenu SPD „Radnički“ u Kragujevcu, a ulaz je besplatan.