Tokom predstojeća četiri dana vaterpolisti Radničkog odigraće četiri utakmice na drugom turniru Regionalne lige, u Budvi.

Kragujevčani će startovati u četvrtak (18.50 časova), duelom sa domaćom Budvom, a potom ih očekuju okršaji sa Novim Beogradom (petak, 20.40), Jadranom iz Herceg Novog (subota, 18.50) i timom Mladosti iz Zagreba (nedelja, 10.00).

Na prvom turniru Kragujevčani su ostvarili tri pobede i dva remija, a mečevi u Budvi će im umnogome odrediti sudbinu oko plasmana na „fajnal-for“, gde žele da se pojave drugu godinu zaredom i pokušaju da odbrane titulu vladara Jadrana.

– Očekuje nas još jedan turnir, na kom će biti teško igrati sa svim ekipama. U poslednjih par dana nismo bili kompletni, što zbog zdravstvenih problema, što obaveza reprezentativaca, ali ćemo pokušati da to prevaziđemo i odigramo što bolje. Prva utakmica sa Budvom je najlakša na papiru i iskoristićemo je da dobro otvorimo turnir, ali moramo u nju ući ozbiljno i ne smemo se opustiti – rekao je Miloš Miličić, jedan od najiskusnijih igrača Radničkog.

On je dodao da Kragujevčane potom očekuju teži dueli u kojima će pokušati da osvoje što više bodova i približe se željenom plasmanu na „fajnal-for“.

– Kiksunili smo u Splitu protiv Primorca i sada to moramo da nadoknadimo. Dobro poznajemo sve rivale. Sa Jadranom smo sparingovali na početku sezone i pokazali su da su uvek nezgodan rival, iako iz godine u godinu ostaju bez najboljih igrača. Sa Novim Beogradom smo se susretali već tri puta i sigurno je da će želeti da nam se revanširaju za poraz u Kupu, a dužnici smo i Zagrepčanima koje smo pobedili u prošlogodišnjem polufinalu. Slabiji su u odnosu na taj meč, ali su izuzetno nezgodna ekipa, sa nekoliko odličnih pojedinaca i reprezentativaca – zaključio je Miličić.

Svi mečevi Radničkog biće direktno prenošeni na Arenasport 2 kanalu, izuzev duela sa Jadranom, koji je na Arenasport 4.