U srpskom derbiju drugog kola Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog nadigrali su novosadsku Vojvodinu, na bazenu Sportskog centra „Park“ u Kragujevcu, rezultatom 9:6 (2:1, 2:2, 4:3, 1:0).

Šumadinci su vodili gotovo sve vreme i sasvim zasluženo došli do još jedne velike pobede, nakon one u Rijeci nad Primorjem, pa su sada jedni od glavnih kandidata za plasman u doigravanje najboljih šest timova.

Poveli su već u prvom napadu, preko mladog ruskog reprezentativca Ivana Gusarova, ali je na drugoj strani, nedugo zatim, izjednačio Žarko Vasin – 1:1. Gusarov je potom ponovo bio precizan, pa je domaćin prvi predah ipak dočekao sa prednošću (2:1).

Posle tri minuta igre u drugoj deonici Kragujevčani su stigli do „plus dva“, zahvaljujući Nemanji Stanojeviću (3:1), ali su goste u igru vratili Marko Radulović i Miroslav Ranđić – 3:3.  Tada je na scenu stupio najbolji strelac Radničkog, Gijom Dino i odveo svoj tim na poluvreme sa vođstvom 4:3.

Usledila je izuzetno efikasna treća četvrtina, u kojoj je Radnički u jednom trenutku imao i maksimalnih „plus tri“, ali je pred poslednji period morao da se zadovolji sa dva gola „viška“ – 8:6.

U četvrtoj deonici viđen je samo jedan gol i to tek na nešto manje od tri minuta pre kraja, kada je Uglješa Panić preciznim udarcem sa distance savladao golmana Radoslava Filipovića i otklonio sve dileme oko pobednika.

Upravo je Filipović bio jedan od najboljih aktera svog tima i sa 11 odbrana sprečio ubedeljiviji poraz. U napadu su se istakli Miroslav Ranđić sa tri gola i Marko Radulović sa dva. U pobedničkom timu sa po dva gola prednjačili su Gijom Dino i Ivan Gusarov, a u strelce su se upisali i Stanojević, Radovanlija, Panić, Vasić i Tomašević.

Radnički – Vojvodina 9:6 (2:1, 2:2, 4:3, 1:0)

KRAGUJEVAC – Bazen: SC „Park“. Sudije: Goran Jovančević i Andreja Stanojević (Srbija). Igrač više: Radnički 14(3), Vojvodina 14(4). Peterci: Radnički 1(1), Vojvodina 1(1).

RADNIČKI: Dobožanov, Mitrović, Stanojević 1, Ganić, Radovanlija 1, Đorđević, Panić 1, Dino 2, Vasić 1, Gusarov 2, Manić, Tomašević 1, Đerković, Stanković.

VOJVODINA: Filipović, Šiman, Arnuš, Marinković, Tintor, Vasin 1, Abela, Ćatović, Ranđić 3, Tubić, Petković, Rončević, Ristić, Radulović 2.