Vaterpolisti Radničkog postali su jedini neporaženi tim posle tri kola Super lige Srbije, pošto su na svom bazenu savladali Proleter iz Zrenjanin, rezultatom 15:5.

Šumadinci su u meč ušli u podmlađenom sastavu, bez prvog golmana Dobožanova, Ćuka, Radulovića i Vrlića, čija su mesta zauzeli Milutinović, Poznanović, Antić i još jedan produkt kragujevačke vaterpolo škole, šesnaestogodišnji Dane Nikić, koji je na debitantskom nastupu postigao i dva pogotka. Ovaj meč će dugo pamtiti i sedamnaestogodišnji Lazar Antić, po prva dva gola u seniorskom timu Radničkog.

Nije bilo ni trenera Uroša Stevanovića, umesto koga je ekipu na ovoj utakmici predvodio njegov pomoćnik Dragan Kozomora.

Na prvi pogodak na utakmici čekalo se tri minuta, kada je precizan bio kapiten Filip Janković, no to je bilo sve od golgeterskog učinka u prvoj četvrtini. U drugoj deonici po dva gola vezali su Nikola Lukić i Luka Pljevančić, pa je domaćin na poluvreme otišao sa vođstvom 5:0.

Na startu druge polovine susreta precizan je bio i Aleksa Ukropina (6:0), a zatim su i gosti postigli svoj prvi pogodak, iz napada sa dva igrača više, preko Ćorića (6:1). Odmah su Kragujevčani odgovorili preko Vica i Pljevančića, za 8:1 na kraju treće deonice.

U poslednjoj četvrtini timovi su bili efikasniji nego u ostatku meča, s obzirom na to da je viđeno čak 11 pogodaka. Radnički je nastavio da uvećava vođstvo i na kraju stigao do maksimalnih „plus deset“, u dva navrata (14:4, 15:5).

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je bek reprezentacije Srbije, Luka Pljevančić, sa četiri gola, a pratili su ga Nikola Lukić sa tri i Lazar Antić i Dane Nikić sa po dva, koliko su postigli i Ćorić i Ljubenović na drugoj strani.

Kragujevčani će i sledeće subote, od 20 časova, biti domaćini, i to niškom Naisu, u četvrtom kolu Super lige.

Radnički – Proleter 15:5 (1:0, 4:0, 3:1, 7:4)

KRAGUJEVAC – Sudije: Balažević i Milošević.

RADNIČKI: Milutinović, Branković, Stanojević 1, Janković 1, Poznanović, Vico 1, Ukropina 1, Panić, Pljevančić 4, Antić 2, Lukić 3, Nikić 2, Todorovski, Gavrilović. Trener: Kozomora.

PROLETER: Šantalab, Čabrilo, Stojčić, Ljubenović 2, Rončević, Ilić, Mitrović 1, Konatar, Ćorić 2, Tomićević, Matković, Lalić, Ćirović, Berkov. Trener: Brdarić.