Poslednji vikend pred start nove sezone i nastup u Kupu Evrope, vaterpolisti Radničkog i Partizana iskoristili su za sparing u Kragujevcu i finalno brušenje forme.

Srpski predstavnici u drugom po jačini evropskom takmičenju vredno su radili i izvukli najbolje iz četiri međusobna treninga.

– Generalno, treba da budemo zadovoljni kako smo odradili ovaj sparing koji nam je mnogo pomogao u pripremi za Kup Evrope. Još uvek se uigravamo i za sada to ne izgleda loše, ali imamo još dosta prostora za napredak – istakao je Nebojša Toholj, centar Radničkog.

Kragujevčani turnir prve runde kvalifikacija igraju u mađarskom Egeru, gde će im pored istoimenog domaćina protivnici biti ruski Šturm i Solaris iz Šibenika.

– Eger je sigurno blagi favorit, jer igra na domaćem terenu, ali nije nepobediv. Mislim da možemo da igramo sa njima, kao i sa preostalim ekipama. Solaris poznajemo iz Regionalne lige, dok je Šturm potpuna nepoznanica. Nije bilo puno vremena za pripreme, ali moramo da damo maksimum i da pokušamo da izborimo plasman u drugu fazu – zaključio je Toholj.