U odbranu šampionske titule u Regionalnoj vaterpolo ligi, koja će se ove sezone igrati u nešto drugačijem formatu, uz prefiks Premijer, Radnički iz Kragujevca krenuće iz grupe B, u kojoj će mu rivali biti splitski timovi Jadran i Mornar, Crvena zvezda, šibenički Solaris i kotorski Primorac.

U grupi A će biti sedam timova, jedna više nego u drugoj: dubrovački Jug, zagrebačka Mladost, Jadran iz Herceg Novog, Šabac, Partizan, Budva i Novi Beograd.

Ligaški deo odigraće se kroz tri turnira, tokom kojih će se sve ekipe međusobno sastati po jednom. Tokom prvog turnira timovi će odmeriti snage sa svim učesnicima svoje grupe, dok će na drugom tri prvoplasirana tima iz grupe A igrati sa tri poslednjeplasirana iz Grupe B, odnosno tri prvoplasirana iz grupe B sa četiri poslednjeplasirana iz grupe A. Na trećem turniru će se sastati timovi koji se nisu sastajali, pa će koplja ukrstiti tri prvoplasirana tima iz grupa A i B sa prvog turnira, odnosno preostali timovi koji su bili plasirani od 4. do 7. mesta na prvom turniru.

Na kraju će se napraviti konačna tabela, a četiri najbolja tima plasiraće se na „fajnal-for“. Poslednjeplasirana ekipa će ispasti u grupu A1, dok će 11. i 12. tim u baraž sa 2. i 1. iz grupe A1.

Tačan raspored i domaćini turnira biće poznati u narednih nekoliko dana, nakon što timovi podnesu kandidature za organizaciju.