Vaterpolisti Radničkog započinju odbranu trona u Regionalnoj ligi turnirom u Splitu, koji je na programu od četvrtka do nedelje, uz učešće šest ekipa.

Prvi rival Kragujevčanima biće kotorski Primorac, u četvrtak od 17 časova, dok će se u petak, od 20.40, sastati sa splitskim Jadranom. U subotu će najpre odmeriti snage sa Crvenom zvezdom(10 sati), a onda i domaćim Mornarom (18.50), dok turnir zatvaraju u nedelju (13.40), sa starim rivalom, šibeničkim Solarisom.

– Idemo utakmicu po utakmicu, svaki rival je u ovom trenutku za nas težak. Prošle godine je ova ekipa osvojila Jadransku ligu, ali je izuzetno teško dobila Primorac (12:10) i Solaris (9:8), u izuzetno napetim utakmicama turnira u Dubrovniku. To dovoljno govori o kvalitetu svih timova. Neće biti lako ni protiv jednog protivnika i u svaki meč moramo ući skoncentrisani, ne samo zbog bodova, već i podizanja nivoa igre – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Šumadinci su upali u rezultatsku krizu, pošto u prethodne tri utakmice nisu osetili ukus pobede, ali se nadaju da će se vratiti na pobednički niz i, što je još važnije, u pravu formu.

– Za nas turnir možda dolazi u lošem momentu, ali se nadam da ćemo ga iskoristiti na najbolji način i izvući se iz krize u igri koju smo konstantno imali u nekom proteklom periodu, pa možda čak i od početka sezone. Daleko smo od našeg očekivanog nivoa. Vreme je da ispravimo greške i zaigramo na način na koji smo želeli od početka sezone – istakao je Stevanović.

Druga grupa počinje dan ranije, u Beogradu, gde će Novi Beograd ugostiti Jug, Mladost iz Zagreba, Partizan, Šabac, Jadran iz Herceg Novog i Budvu.

Čak pet timova iz Regionalne lige su učesnici ovogodišnje Lige šampiona, a šest je osvajalo najelitnije evropsko klupsko takmičenje. U klubove se vratio veliki broj vrhunskih igrača, pa nema sumnje da su pred ljubiteljima ovog sporta izuzetno kvalitetne vaterpolo predstave.

Regionalna liga se ove sezone sprovodi kroz tri faze, tokom koje će svih 13 rivala po jednom međusobno ukrstiti koplja. U drugoj fazi takmičenja (20. do 22. januara) tri prvoplasirana tima iz grupe A igraće sa tri poslednjeplasirana iz Grupe B, odnosno tri prvoplasirana iz grupe B sa četiri poslednjeplasirana iz grupe A. Na trećem turniru (17. do 19. februara) će se sastati timovi koji se nisu sastajali, pa će koplja ukrstiti tri prvoplasirana tima iz grupa A i B sa prvog turnira, odnosno preostali timovi koji su bili plasirani od 4. do 7. mesta na prvom turniru.

Četiri najbolje ekipe igraće na završnom turniru, 11. i 12. marta.

Podsetimo, Radnički je prošle sezone napravio veliko iznenađenje i postao prvi srpski tim koji je osvojio Jadransku ligu i to u 13. izdanju tog takmičenja. Tada je na završnom turniru u Zagrebu najpre savladao Mladost na peterce (14:13), a potom u finalu i dubrovački Jug (14:12).