Povodom osvajanja Kupa Srbije, trećeg trofeja u godini, za vaterpoliste Radničkog danas je organizovan prijem u Skupštini grada Kragujevca.

Najuspešniji kragujevački sportski kolektiv primio je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, koji je istakao da je treći trofej u nizu veliki uspeh.

– Pobeda nad ekipom Novog Beograda, čuvenog drim tima, zaista je fantastičan uspeh, velika, istorijska stvar. Osvajanje Kupa Srbije je samo još jedan u nizu dokaza koliko grad Кragujevac, pored toga što ima sjajne i vrhunske sportiste, ulaže u sport. Rezultate vaterpolista pratimo odavno, to je jaka škola, momci su vredni, a među njima je i pet reprezentativaca. Činjenica je da gradovi južno od Save i Dunava ne ulažu u sport kao što to čini grad Kragujevac, a tako ćemo nastaviti i dalje, samo još više i bolje – rekao je Stevović i sporstistima, trenerima i rukovodstvu Radničkog poželeo sreće, zdravlja i još sjajnih trofeja.

Direktor SPD Radnički, Bratislav Uraković, dodao je da je iza vaterpolista najplodnija godina u istoriji kragujevačkog sporta i podvukao da je svaki postignuti uspeh plod rada i sistema.

– U Kragujevcu se u vaterpolu radi veoma temeljno i sistematski, kod nas je budućnost vaterpola, imamo 11 trenera, a u klubu su imena poznatih vaterpolista – Uroš Stevanović, Jugoslav Vasović, Nikola Tomašević. Ako želimo da budemo elitni grad moramo da imamo elitni sport, a ovi mladi momci su najbolji reprezenti toga. Na ponos Kragujevca, pobeda u novogodišnjoj euforiji doprinela je i brendiranju Кragujevca kao grada šampion – kazao je Uraković.

Kapiten vaterpolista Radničkog, Filip Janković izjavio je da je ekipa već zaboravila na Kup i krenula u pripremu novih izazova, koji ih očekuju već za nedelju dana.

– Odličan uspeh, na odličan način završena godina u kojoj smo kompletirali sva tri trofeja pored prvenstva Srbije i Regionalne lige. Malo smo odmorili i krećemo u nove pobede. Spremamo se za predstojeće utakmice u Ligi šampiona, Reginalnoj ligi i našem prvenstvu na leto. Nadam se da će i sledeću godinu obeležiti trofeji i prijemi u gradskoj kući – zaključio je Janković.