Vaterpolisti Radničkog poraženi su na startu trećeg turnira Regionalne lige, čiji su domaćini od petka do nedelje u Kragujevcu, od beogradskog Partizana, rezultatom 12:10.

Domaćin je odlično otvorio utakmicu i poveo sa 2:0. Vrlić je već u prvom napadu pogodio lepom šraubom, a potom je izborio igrača više iz kog je Lukić duplirao prednost. Međutim, „crno-beli“ su se brzo oporavili od početnog šoka i vratili u igru, pa su već do prvog predaha došli do nerešenog rezultata – 3:3.

Nastavio je Partizan u visokom ritmu u drugoj četvrtini i zahvaljujući tri gola iz peteraca i dva talentovanog Nikole Kojića u potpunosti okrenuli rezultat u svoju korist pred poluvreme – 9:5.

Uspeli su Beograđani da zadrže „plus četiri“ i do poslednje deonice (10:6), ali je Radnički početkom perioda prepolovio zaostatak preko Kruga i Stanojevića (10:8). Međutim, tada je na scenu ponovo stupio mladi Kojić i sa dva pogotka sredinom četvrtine praktično i rešio pitanje pobednika (12:8).

Kragujevčani su minut i 44 sekunde pre kraja meča ponovo došli na „minus dva“ (12:10), ali su potom promašili sa igračem više i tada je sve bilo gotovo.

Partizan je do pobede predvodio Kojić sa četiri gola, a pratio ga je Boven sa tri. Na drugoj strani Lukić je takođe postigao četiri pogotka, a donekle su ga pratili centri Vrlić i Toholj sa po dva.

Kragujevčani u subotu od 20.40 časova igraju derbi turnira sa dubrovačkim Jugom, a na programu su i dueli Šabac – Primorac (17.00) i Partizan – Solaris (18.50).

Radnički – Partizan 10:12 (3:3, 2:6, 1:1, 4:2)

KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SPD „Radnički. Sudije: Andrej Franulović (Rijeka) Marko Matijević (Zagreb).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković, Ćuk, Krug 1, Ukropina, Pljevančić, Toholj 2, Miličić, Lukić 4, Vrlić 2, Todorovski, Radulović. Trener: Uroš Stevanović.

PARTIZAN: Rističević, Gak, Kojić 4, Vićković 1, Radulović 1, Velkić, Boven 3, Nešić 2, Vico, Andrin, Miloš 1, Mitrović, Bulajić, Vavić. Trener: Korolija.