Pioniri Kragujevačkog vaterpolo kluba Radnički vratili su se iz Atine, gde su boravili na razmeni sa vršnjacima iz Panatinaikosa, sa kojima su odradili četvorodnevni sparing.

Šumadinci su sa Atinjanima trenirali dva puta dnevno, na bazenu sportskog kompleksa izgrađenog za potrebe Olimpijskih igara 2004. godine.

Na prva dva treninga se osetio umor, jer smo izašli direktno iz autobusa na trening, ali posle toga je bilo dosta bolje. Bilo je potrebno adaptirati se i na otvoreni bazen, na kom oni treniraju tokom skoro cele godine. Svidelo mi se što je sve vreme bila jaka duel igra, po šta smo i došli, i mislim da smo mnogo dobili na agresivnosti – smatra Darko Šantić, trener Radničkog.

Pre dva meseca ova generacija provela je osam dana na razmeni u Istanbulu, u gostima najtrofejnimo turskom klubu Galatasaraju.

– Galatasaraj je bio mnogo kvalitetniji protivnik, u njemu se vidi srpska trenerska škola. Panatinaikos je dosta niža ekipa, ali su plivački izuzetno spremni, tako da smo mnogo toga izvukli i iz duela sa njima. Jako pozitivne utiske nosim sa oba sparinga i svaki nam je dosta značio i prijao na svoj način – istakao je Šantić.

Kao i u Istanbulu, kragujevački mališani su u režiji porodica u kojima su bili smešteni posetili brojne znamenitosti drevne Atine, na kojima su postavljani temelji zapadne civilizacije. Većina njih obišla je Akropolj, glavne gradske trgove i ulice, a neki su čak stigli i do udaljenijih plaža. Što je još bitnije, stekli su nove prijatelje i upisali uspomene za ceo život.