Generacija 2005 Radničkog plasirala se na finalni turnir Kupa Srbije, pošto je u polufinalnoj grupi u Kragujevcu zauzela drugo mesto.

Izabranici Darka Šantića bili su na pragu velikog iznenađenja i odlaska u finale sa prvog mesta, ali i sam plasman na završnu smotru je značajan uspeh.

Kragujevčani su bili bolji od Bečeja (19:6) i tima Novi Beograd 11. april (8:3), kao i Partizan koji je ove rivale savladao nešto manjom razlikom (16:5, 9:7), pa je njihov međusobni duel na zatvaranju turnira odlučivao o prvom mestu.

U izuzetno uzbudljivom i važnom susretu dugo se čekalo na gol, a prvi su poveli „crno-beli“ i tako na poluvreme otišli sa minimalnom prednošću (1:0). Međutim, ispostavilo se da je to bilo njihovo jedino vođstvo, pošto su domaći preokrenuli u nastavku susreta (2:1), a zatim u dva navrata imali i „plus dva“ (3:1, 4:2). Ipak, u odsudnim momentima došlo je do pada koncentracije koji je rezultirao olako primljenim golovima, pa je regularni deo meča završen nerešenim rezultatom – 4:4. U penal lutriji više sreće imali su Beograđani, pošto su dva šuta igrača Radničkog završila na stativi, pa im je tako pripao veći deo plena.

Novi Beograd 11. april je u duelu za treće mesto savladao Bečejce (10:4), pa će se i on naći u finalu. Partizan je na završni turnir tako preneo pet bodova, Radnički 4, dok Novi Beograd 11. april kreće od nule.

Rezultati: Radnički – Bečej 19:6, Partizan – Novi Beograd 11. april 9:7, Radnički – Novi Beograd 11. april 8:3, Partizan – Bečej 16:5, Novi Beograd 11. april – Bečej 10:4, Radnički – Partizan 4:4 (6:8).

Tabela: Partizan 8, Radnički 7, Novi Beograd 11. april 3, Bečej 0.