Petorica igrača Radničkog nalaze se na mini pripremama seniorske reprezentacije Srbije sa selekcijom Hrvatske, od 3. do 5. januara, u Beogradu. Ova dva nacionalna tima, pored trening sparinga, odigraće večeras od 20 časova i zvaničnu prijateljsku utakmicu, uz direktan prenos na RTS2.

Na spisku selektora Dejana Savića našli su se Lazar Dobožanov, Luka Pljevančić, Nebojša Toholj, Nikola Lukić i Marko Radulović, dok je u selekciji Hrvatske centar Radničkog Josip Vrlić.

U Savićevom stručnom štabu je i mladi trener Radničkog, Miloš Ostojić, koji je od nedavno zadužen za rad sa golmanima.

Poziv za reprezentaciju dobili su i: Branislav Mitrović, Dimitrije Strajo Rističević, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Viktor Rašović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Đorđe Vučinić, Strahinja Rašović, Gavril Subotić, Ognjen Stojanović i Petar Mitrović.

Podsećamo, posle Olimpijskih igara u Tokiju, reprezentativnu karijeru završila su šestorica srpskih vaterpolista, pa će ove pripreme dobro doći za stvaranje novog tima i naporan kalendar koji u 2022. godini obuhvata Svetsku ligu, Svetsko i Evropsko prvenstvo.