Najnovije vesti
  1. Poraz Radničkog u srpskom derbiju Lige šampiona
  2. Srpski derbi na debiju Radničkog i Novog Beograda u Ligi šampiona
  3. Kragujevčani pregazili Šapčane
  4. Radnički spreman za derbi sa Šapcem
  5. „Grupa smrti“ Radničkog u LŠ postala još teža

Nenin Memorijal

Međunarodni memorijalni turnir „Nenad Nena Manojlović“ igra se u čast ovog legendarnog srpskog trenera, vaterpoliste i selektora reprezentacija Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, koji je preminuo 2014. godine, u 60. godini života.

Sa Partizanom, za koji je najviše nastupao u igračkoj karijeri, osvojio je duplu krunu kao trener 1995. godine. Kao selektor reprezentacije osvojio je srebrnu i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2004, odnosno 2000. godine, srebrnu i bronzanu medalju na Svetskim prvenstvima 2001. i 2003. i zlatne medalje na Evropskim prvenstvima 2001. i 2003.

Posle selektorske funkcije postao je sportski direktor Vaterpolo saveza Srbije.

Manojlović je iznenada preminuo 24. novembra 2014. na putu ka Sofiji, gde je trebalo da učestvuje na stručnom seminaru.

Bio je revolucionar vaterpola i umnogome je pomagao novoformirani Radnički iz Kragujevca. Članovi kluba imali su posebnu vezu sa Manojlovićem, koji je uvek bio spreman da ih posavetuje i nosi velike zasluge za dosadašnje uspehe, pa se stoga i odigrava ovaj Memorijal u njegovu čast.

Memorijal „Nenad Nena Manojlović“ igra se svake godine, počevši od 2015, u Kragujevcu i okuplja dečake uzrasta od 13 godina i mlađe.

OSVAJAČI TURNIRA

  • 2015 Spartak Prozivka
  • 2016 Galatasaraj
  • 2017 Radnički
  • 2018 Jadran HN
  • 2019 Partizan

DOSADAŠNJI UČESNICI

Ferencvaroš (Mađarska), Galatasaraj (Turska), Roma Vis Nova, Reale Mutua Torino (Italija), Sent Andreu (Španija), Bajer 08 (Nemačka), Jug (Hrvatska), Partizan, Spartak Prozivka, Valis, Bečej, Nais, Valjevo, Beograd, Rasina, Radnički (Srbija).