U proteklih nedelju dana, kadeti Radničkog, 2002. godište i mlađi, ugostili su najbolji turski tim mlađih selekcija, Enku iz Istanbula.

Tokom sedmodnevnih priprema momci su trenirali dva puta dnevno, odigrali veliki broj kvalitetnih sparing utakmica, ali i zajedno radili na tehničko-taktičkom usavršavanju. U ritmu jakih treninga, slobodnog vremena bilo je malo, ali je ono iskorišćeno za druženje i upoznavanje gostiju sa srpskom kulturom i znamenitostima grada.

Turski trener, Ersin Ozdurak, koji korene vuče iz Bosne i Hercegovine, istakao je da je prezadovoljan zbog svega što njegov tim nosi sa priprema iz Kragujevca.

– Došli smo u Kragujevac zbog odličnih uslova, sjajnih trenera i kvaliteta ekipe i zaista smo prezadovoljni. Ispostavilo se da nismo pogrešili i da su ove pripreme bile pun pogodak. Sve je proteklo u najboljem mogućem redu, odigrali smo nekoliko kvalitetnih sparing utakmica, što u Turskoj nismo u mogućnosti, jer većinu mečeva rešavamo ubedljivo u svoju korist, a tek nešto manjom razlikom u finalu dobijamo Galatasaraj – 12:2, 13:2… Radnički je mnogo bolji od svih turskih ekipa i dosta su nam značile utakmice sa njima, a i naši momci su mnogo toga naučili od ovdašnjih trenera. Planiramo da nastavimo saradnju i da na sličnim akcijama i turnirima radimo i u Istanbulu, ali i da nastavimo da dolazimo u Kragujevac – rekao je Ozdurak.

Trener Šumadinaca, Dragan Kozomora, složio se da su pripreme bile obostrano korisne, pred početak sezone koji njegove izabranike očekuje za dve nedelje.

– Jako su nam značile ove pripreme, jer nam je Enka približna po kvalitetu. Najbolji su tim u Turskoj, imaju 15 reprezentativaca u ovom uzrastu i svakako da smo mnogo toga dobrog izvukli iz desetak utakmica koliko smo odigrali. Već smo dobili poziv da gostujemo u Istanbulu, a najavili su i učešće na našem memorijalnom turniru „Nenad Nena Manojlović“, ali i još jedne ovakve pripreme pre toga. Sve to govori da su pripreme protekle izuzetno dobro, na obostrano zadovoljstvo – zaključio je Kozomora.