Vaterpolista Radničkog, Murat Šakenov, branio je boje reprezentacije Kazahstana na završnom turniru Svetske lige, odigranom u Budimpešti.

Kazahstanci su izgubili svih pet mečeva i na kraju završili turnir kao poslednji, porazom od SAD-a, u meču za sedmo mesto (9:3), a Šakenov je bio među zapaženijim igračima u svom timu, što je krunisao sa četiri pogotka na šampionatu.

Posle pet uzastopnih titula Srbije u ovom takmičenju, tron je preuzela Crna Gora, koja je upravo i eliminisala našu reprezentaciju u kvalifikacionoj fazi. Međutim, Srbija je i dalje daleko najdominantniji tim u Svetskoj ligi, pošto je od ukupno 17 sezona trofej podizala čak 11 puta. Crnogorcima je ovo drugo zlato, koliko su osvojili i Mađari, a po jednom je pehar pripao Hrvatskoj i Rusiji.

Crnogorci su u finalnom duelu savladali Mađarsku tek nakon boljeg izvođenja peteraca (4:2), nakon što je u regularnom delu bilo 9:9.

U meču za bronzu Španija je nadigrala Japan (12:7), dok je peta pozicija pripala Hrvatskoj posle trijumfa nad Australijom (10:8).

Za najboljeg igrača finalnog turnira proglašen je Marton Vamoš iz Mađarske, dok je njegov sunarodnik, Viktor Nađ, bio najbolji golman, a najbolji mladi igrač Japanac Inada Josuke. Vaterpolista Japana podelio je epitet najboljeg strelca sa tandemom Crne Gore Aleksandar Ivović – Mlađan Janović, sa 14 golova.