Mladi vaterpolisti Radničkog, rođeni 2006. godine i mlađi, odradili su šestodnevne pripreme u Nemačkoj, gde su sparingovali sa ekipom Duizburga.

Kragujevački treneri, Nemanja Mladenović i Aleksa Simić, koji su predvodili ovu generaciju u Nemačkoj, ističu da su pripreme bile veoma korisne.

– Pripreme i sam boravak od šest dana u Nemačkoj su nam dosta značile, pre svega da izgradimo timski duh i da se još bolje upoznamo. Trenirali smo dva puta dnevno sa ekipom Duizburga, gde smo imali priliku da osetimo malo drugačiji mentalitet, uz vaterpolo sa dosta fizički zahtevnijim zadacima – rekao je Mladenović.

Ono što se u kragujevačkom klubu trude na ovakvim putovanjima je da pored napornih treninga omoguće deci i obilaske što više turističkih atrakcija i upoznavanje sa drugačijim kulturama.

– Pauze između dva treninga smo iskoristili da obiđemo Dizeldorf, kao i Venlo u Holandiji, dok smo dva dana proveli u kompleksu otvorenog bazena gde su deca mogla da uživaju i u drugim sportovima kao što su fudbal, košarka, odbojka na pesku. Generalno je sve bilo u najboljem redu i zahvaljujem se treneru Duizburga, Vuku Vuksanoviću, koji nas je ugostio i pobrinuo se da se svi vratimo u Srbiju srećni i sa puno novih iskustava – zaključio je Mladenović.