Mlada ekipa Radničkog, 2005. i 2006. godište, boravila je nedelju dana u Herceg Novom, gde je sa domaćim Jadranom odradila izuzetno korisne pripreme.

Pored veoma bitnog odmeravanja snaga sa vršnjacima iz takođe odlične škole vaterpola, ove pripreme bile su izuzetno značajne i zbog činjenice da su posle teškog perioda epidemije koronavirusa, tokom kog se nekoliko meseci čak nije ni treniralo u vodi, mlađe selekcije Radničkog ponovo počele da putuju van granica naše zemlje.

Na velelepnom bazenu na Škveru, izgrađenom na moru, izabranici Nemanje Mladenovića i Tihomira Nikolića imali su priliku da vide gde se u ovom trenutku nalaze u odnosu na odličnu ekipu Jadrana, ali su se i družili i sklopili nova prijateljstva sa dečacima iz Herceg Novog.

Slobodno vreme koristili su za odmor na plaži i obilazak grada, a jednodušna ocena svih je da su se lepo proveli i mnogo toga novog naučili.

Saradnja Radničkog i Jadrana traje dugo, a tokom prošle sezone i prvotimci su imali zajedničke sparinge u Herceg Novom i Kragujevcu.