Posle osvajanja Kupa Srbije, ekipa Radničkog do 17 godina domogla se srebra na Prvenstvu Srbije, čiji je finalni turnir odigran minulog vikenda u Novom Sadu.

Izabranici Uroša Stevanovića su na finalnom turniru ostvarili sve tri pobede, ali ih je zlata koštao poraz od Crvene zvezde u tesnom i neizvesnom duelu polufinalnog turnira, sa kog su prenošeni bodovi.

Kragujevčani su srebro osigurali pobedom nad beogradskim Partizanom (8:7), a potom su lako nadigrali domaći Dunav (7:3) i niški Nais (13:7).

Turnir je završen prekidom utakmice između Crvene zvezde i Partizana, minut i po pre kraja pri vođstvu „crveno-belih“ 13:10 zbog incidenta u vodi. Na osnovu izjava delegat Šukić je konstatovao da su prekid izazvala dvojica igrača Partizana pa je susret, shodno pravilima, registrovao 5:0 za Crvenu zvezdu.

REZULTATI: Treće kolo: Dunav – Crvena zvezda 3:5, Radnički – Partizan 2 8:7, Nais – Spartak Prozivka 5:8. Četvrto kolo: Partizan – Spartak Prozivka 9:3, Crvena zvezda – Nais 12:9, Radnički – Dunav 7:3. Peto kolo: Radnički – Nais 13:7, Dunav – Spartak Prozivka 13:7, Crvena zvezda – Partizan 5:0 (prekid 1,26 do kraja kod rezultata 13:10)

PLASMAN:
1. Crvena zvezda 15
2. Radnički 12
3. Partizan 9
4. Dunav 6
5. Spartak Prozivka 3
6. Nais 0

Uspešni su bili i pioniri Radničkog (do 13 godina) koji su osvajanjem srebra na finalnom turniru Prvenstva regiona centralne, južne i zapadne Srbije izborili plasman u polufinale državnog Prvenstva.

Momci koje predvodi Darko Šantić ubedljivo su savladali valjevski Valis sa 13:5, ali su potom poraženi od domaće Rasine sa 11:5.

Na polufinalnom turniru, sredinom jula, ova generacija igraće sa vršnjacima iz Partizana, Vojvodine i Zemuna.