U poslednjem kolu prvog dela Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Taša iz Beograda, u subotu, od 19 časova, uz besplatan ulaz.

Kragujevčani u ovaj meč ulaze sa imperativom pobede, jer im je ona neophodna za plasman među šest najboljih ekipa i borbu za medalje.

Sigurna je trenutno samo Crvena zvezda, koja ima 11 bodova, dok će se Radnički (7 poena), za preostala dva mesta boriti sa valjevskim Valisom (9) i Novobeogradskim vukovima (6).

Valjevci su u tom trouglu sakupili najviše bodova, ali je pred njima i najteži izazov, jer dočekuju upravo Zvezdu i neophodan im je bar poen, kako bi osigurali prolaz. U suprotnom, mogli bi vrlo lako da ostanu ispod crte, jer je Radnički veliki favorit protiv poslednjeplasiranog Taša, dok se i Vukovima daju bolje šanse na gostovanju Naisu u Nišu. Prema svemu do sada viđenom, takav rasplet situacije je i najrealniji i u tom slučaju Radnički bi završio na drugom mestu sa 10 bodova, dok bi treći bili Vukovi, zahvaljujući boljem međusobnom skoru sa Valjevcima. Radničkom to najviše i pogoduje, zbog prenošenja bodova u dalju fazu takmičenja, jer je izgubio od Valisa, a dobio je Novobeograđane, pa bi tako preneo četiri boda.

U slučaju da Valis osvoji bod ili više protiv Crvene zvezde, Radnički bi mogao najviše do trećeg mesta i preneo bi samo jedan bod, iz poraza na peterce od Zvezde. To je moguće u više scenarija:
– ukoliko Vukovi izgube u Nišu, Radnički će proći bez obzira na ishod sa Tašom,
– ukoliko Vukovi dobiju na peterce, Radničkom je dovoljan i poraz na peterce,
– ukoliko Vukovi dobiju u regularnom delu, Radničkom je neophodna bar pobeda na peterce.

Moguća je i još jedna kombinacija, koja je u domenu naučne fantastike, a to je da Valis, Radnički i Vukovi ostanu bodovno poravnati, u slučaju da Valis izgubi, Vukovi dobiju u regularnom delu, a Radnički na peterce. Tada bi svi imali po devet bodova, a zbog gol razlike u međusobnim duelima prošli bi Radnički kao drugi i Valis kao treći, a Kragujevčani bi u tom slučaju preneli samo jedan bod.

Sve u svemu, Radnički ima sve u svojim rukama, a od rezultata ostalih utakmica zavisiće samo koliko će bodova preneti.

Sa druge strane, novajlija u Super ligi, ekipa Taša, koju sa klupe predvodi proslavljeni reprezentativac Nikola Rađen, do sada je osvojila samo jedan bod i ukoliko Radnički prođe dalje, ova utakmica je za njih rezultatski nevažna. Međutim, ukoliko Radnički završi na četvrtom mestu, Beograđanima su bodovi sa Kragujevčanima i te kako bitni, jer bi se preneli u borbu za opstanak.