Posle par godina pauze zbog pandemije koronavirusa, vaterpolisti Radničkog i Galatasaraja obnovili su prijateljske razmene gostovanjem generacija 2009. i 2010. turskog tima u Kragujevcu.

Dečaci iz Istanbula boravili su nedelju dana u srcu Šumadije, gde su trenirali i sklapali nova prijateljstva sa vršnjacima iz Srbije. Mali vaterpolisti su se družili i van bazena, a snage su odmerili i u košarci.

– Došli smo u Kragujevac kako bismo vežbali sa vaterpolistima Radničkog koji pored prvog tima jako dobro rade i sa mlađim kategorijama. Ovi treninzi su puno značili našim dečacima i mnogo su napredovali kroz susrete sa drugačijom školom vaterpola. Jako su nam se svideli i grad i bazen i svi su bili veoma ljubazni prema nama. Zahvalna sam na gostoprimstvu i nadam se da ćemo se uskoro ponovo videti, ovoga puta u Istanbulu – rekla je Merve Tepebaši, trener Galatasaraja.

U planu je da na leto Galatasaraj uzvrati gostoprimstvo dečacima iz Šumadije.

– Mnogo su nam značile sparing utakmice sa Galatasarajem. Uvideli smo šta radimo dobro, a šta loše i mislim da smo dosta napredovali kroz ove duele. Dobra stvar je što su naši dečaci iskusili igru protiv drugačijeg stila vaterpola, ali i što su upoznali vršnjake iz druge zemlje i imali priliku da se druže sa njima. Takvo iskustvo ove generacije do sada nisu imale i uveren sam da će im mnogo značiti – kazao je Filip Batinić, mladi trener Radničkog.